Espoon kaupunginhallitus siunasi Tapiolan uimahallin säilyttämisen ja korjauksen: Kustannuksiin kiinnitetään erityistä huomiota

Keskeisesti vanhaan Tapiolaan kuuluva 55 vuotta vanha uimahalli peruskorjataan. Monien vaiheiden jälkeen Espoon kaupunginhallitus teki maanantaina periaatepäätöksen uimahallin säilyttämisestä ja korjaamisesta.

Tarkempia suunnitelmia ei vielä ole, eikä kustannusarviotakaan.

Suunnittelu alkaa heti ja lopullisia päätöksiä suljettuna olevan hallin peruskorjauksesta aiotaan tehdä ennen ensi kesää.

Kaupunginhallitus evästi suunnittelua siten, että kustannusten hallintaan kiinnitetään erityistä huomiota, ja että keskeisten rakenteiden pitää kestää ainakin 50 vuotta.

Uimahalliin suunnitellaan pieni laajennusosa, johon ei tule uusia toimintoja. Vain pienen opetusaltaan sijoittamista laajennusosaan harkitaan.

Laajennus tarvitaan, jotta toimivat ilmanvaihto- ja tekniset ratkaisut saadaan mahtumaan hallitiloihin.

Tavoitteena on, että halli saadaan uudelleen käyttöön 3-4 vuoden kuluttua.

Uimahallin kohtaloa on puntaroitu edestakaisin vuosia. Vaihtoehtona ovat olleet joko rakennuksen purkaminen ja uuden rakentaminen tai peruskorjaus.

Joulukuussa kaupunki päätti edetä korjausvaihtoehdon pohjalta.

Selvitysten mukaan rakennuksen korjausaste on 90 prosenttia, ja peruskorjaus maksaa vähintään saman verran kuin uuden rakentaminen.

Korjauskustannuksiksi on varovasti arvioitu 20-30 miljoonaa euroa, mutta arvio ei perustu vielä mihinkään perusteellisiin laskelmiin. Niitä odotetaan talven ja kevään mittaan.

Uimahallin allasosa on asemakaavassa suojeltu, mikä on tuonut oman vaikeutensa päätöksentekoon. Arkkitehti Aarne Ervin suunnitteleman rakennuksen suojelemiseksi on tehty lukuisia vetoomuksia ulkomaita myöten.

Uimahalli peruskorjattiin jo kerran ja hieman laajennettiin vuonna 2005, mutta heti alkoi ilmetä kosteusongelmia. Niitä yritettiin korjata viisi vuotta sitten. Sekään ei auttanut, vaan halli suljettiin kesällä 2016.

Uimahallikokonaisuuteen kuuluva ulkokahluuallas peruskorjattiin toissa vuonna ja varustusta lisättiin viime kesänä. Ulkohyppyallas on alkuperäisessä kunnossa.

Tapiolan alueella on tarve uimahallille ilmeinen. Vuosittain hallissa oli 200  000–300 000 kävijää.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut