Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SPR hakee satoja vapaaehtoisia avuksi koronarokotuksiin Helsingissä ja Vantaalla – kaupungit pyysivät apua

Suomen Punainen Risti hakee satoja vapaaehtoisia avuksi koronarokotuksiin ja tartuntajäljityksiin Helsingissä ja Vantaalla.

Helsinki ja Vantaa ovat pyytäneet SPR:n apua ja järjestö varautuu myös muiden kuntien avunpyyntöihin.

Viranomaiset vastaavat jäljityksestä ja rokotuksista. Vapaaehtoiset toimivat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten tukena.

– Vapaaehtoisia haetaan kahteen eri tehtävään. Tartuntajäljityksessä vapaaehtoiset toimivat puhelimitse tukien ammattilaisten työtä. Rokotuksissa vapaaehtoiset opastavat rokotukseen saapuvia ja varmistavat, että jokaisella tulijalla on maski. Lisäksi he tukevat ammattilaisia rokotuksen jälkitarkkailussa, kertoo tiedotteessa ensiaputoiminnan koordinaattori Niina Hirvonen SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piiristä.

Vapaaehtoiset auttavat erityisesti ruuhkahuippujen aikana. He eivät korvaa ammattilaisten työtä. Kaupungit ovat rekrytoineet ja rekrytoivat satoja työntekijöitä.

SPR kouluttaa kaikki vapaaehtoiset yhteistyössä Helsingin ja Vantaan kaupunkien kanssa.

Punainen Risti vastaa myös muiden järjestöjen kautta tulevien vapaaehtoisten rekrytoinnista ja kouluttamisesta.

Vapaaehtoiset perehdytetään tehtäviin myös paikan päällä. Vapaaehtoiset eivät käytä potilastietokantaa.

– Kyseessä on poikkeuksellinen tilanne, kun tavoitteena on rokottaa mahdollisimman nopeasti suuri osa ihmisistä. Punainen Risti on valmis auttamaan viranomaisia koko maassa, jos apua pyydetään. Tehtäviin tarvitaan nyt myös paljon aivan uusia vapaaehtoisia, ja kannustamme kaikkia kiinnostuneita ilmoittautumaan mukaan, SPR:n kotimaan valmiustoiminnan päällikkö Aki Pihlaja sanoo.