Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Abit pääsevät pk-seudulla takaisin lähiopetukseen valmistautumaan yo-kokeisiin – suositellaan omaehtoista karanteenia 2 viikkoa ennen kokeita

Helsinki, Espoo ja Vantaa linjasivat, että abiturienteille avataan mahdollisuus valmistautua ylioppilaskirjoituksiin lähiopetuksessa ensi maanantaista 18. tammikuuta alkaen. Lähiopetusta annetaan kolmannen jakson loppuun saakka.

Esimerkiksi ylioppilaskirjoituksissa käytettävän Abitti-järjestelmän käyttöä voi harjoitella vain oppilaitoksen tiloissa.

Kolmas jakso sisältää arviointiviikon, joka ajoittuu kaupungista tai lukiosta riippuen ajanjaksolle 28.1.–5.2.2021 ja kestää lukiosta riippuen noin seitsemän arkipäivää. Abiturienteille tarjotaan mahdollisuus osallistua myös arviointiviikon opetukseen lähiopetuksena.

Lähiopetus ei ole pakollista, vaan abiturientit voivat valinta, osallistuuko opetukseen etänä vai oppilaitoksessa.

Oppitunnit järjestetään hybridiopetuksena niin, että lähiopetuksessa olevat ovat luokkatilassa ja etäopetuksessa olevat osallistuvat opetukseen verkkovälitteisesti.

Abiturienteille suositellaan kahden viikon mittaista omaehtoista karanteenia ennen ylioppilaskirjoituksia.

Ne abit, joilla on vielä puuttuvia kurssisuorituksia tai välttämättömän lähiopetuksen tarpeita, siirtyvät etäopetukseen viimeistään 1. maaliskuuta alkaen, jolloin heillä on mahdollisuus omaehtoisella karanteenilla turvata osallistumisensa 16. maaliskuuta alkaviin ylioppilaskirjoituksiin.

Pääkaupunkiseudun koordinaatioryhmä linjasi tiistain kokouksessaan myös lasten ja nuorten harrastustoiminnasta, jonka rajoitukset ja suositukset jatkuvat toistaiseksi.

Päätös tehtiin siitä huolimatta, että pitkäaikaisten harrastustoiminnan sulkemisten negatiiviset vaikutukset lasten ja nuorten hyvinvointiin on tunnistettu.

Tilannetta seurataan aktiivisesti ja epidemiatilanteen muuttuessa myös rajoituksia ja suosituksia arvioidaan uudelleen.

Nyt voimassa olevat, koronakoordinaatioryhmän alun perin 26. marraskuuta linjaamat rajoitukset ja suositukset ovat voimassa 31. tammikuuta saakka.

Linjaukset on tehty epidemiologiseen tilannekuvaan perustuen ja kokonaisarviointia käyttäen. Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi myös Kauniainen seuraa koordinaatioryhmän linjaamia rajoituksia ja suosituksia.