Espoon lukiolaisille suunnattu kirjoituskilpailu käyntiin: Humoristiselle tekstille luvassa 1 000 euron palkinto

Kilpailu: Lukiolaiset kilpailevat humoristisen tekstin kirjoittamisessa alkuvuoden aikana järjestettävässä kilpailussa.

Tapiolan kirjasto, Länsiväylä-lehti ja Kansan Sivistysrahaston Tauno Yliruusin rahasto järjestävät kirjoituskilpailun Espoon kaupungin lukiolaisille.

Tehtävänä on kirjoittaa itseä kiinnostavasta ajankohtaisesta ilmiöstä vapaamuotoinen teksti, jossa on huumoria eli se on Lähellä pakinaa.

Tapiolan kirjasto on tehnyt muutamana vuonna yhteistyötä Tauno Yliruusin rahaston kanssa ja järjestänyt kirjoituskilpailuja.

Aiheena on aiemmin ollut esimerkiksi rikostarina ja kilpailu oli suunnattu kaikille kirjoittamista harrastaville. Nyt kirjoituskilpailu on ensimmäistä kertaa kohdennettu lukiolaisille.

– Kolumni on nykylukiolaisille tutumpi tekstimuoto kuin pakina, kilpailun käytännön järjestelyistä vastaava johtava kirjastopedagogi Marjukka Peltonen sanoo.

Huumorin kirjoittaminen on haastava tekstimuoto, koska lukija pitää saada hyvälle tuulelle huumorin keinoin, mutta ketään ei saa loukata. Suurinta osaa ihmisistä naurattavat eri asiat.

Kolumni on nykylukiolaisille tutumpi kuin pakina.

Kilpailuaikaa on huhtikuun loppuun asti. Voittaja palkitaan 1 000 eurolla. Lisäksi jaetaan 2–4 kunniamainintaa. Paras tai parhaat tekstit julkaistaan Länsiväylän verkkolehdessä.

Kilpailun voittajat valitsee raati, johon kuuluvat sivistystoimenjohtaja Harri Rinta-aho, kirjailija ja kirjastopedagogi Jani Nieminen ja Länsiväylän toimituksen edustaja. Kilpailun parhaat julkistetaan 24. toukokuuta.

Kilpailuteoksen voi lähettää sähköpostin liitteenä osoitteeseen kirjoituskilpailu@espoo.fi.

Kilpailua koskeviin kysymyksiin vastaa marjukka.peltonen@espoo.fi.

Tauno Yliruusi (1927–1994) oli espoolainen kirjailija. Pakina oli hänen omin lajinsa ja hän hallitsi myös satiirin. Hänen pakinoitaan julkaistiin Länsiväylä-lehdessä.

Yliruusin runsaaseen tuotantoon kuului myös näytelmiä, kuunnelmia, romaaneja ja lehtiartikkeleita. Hänen näytelmiään on käännetty 15 eri kielelle ja esitetty 25 eri maassa. On sanottu, että Yliruusi tunnettiin paremmin ulkomailla kuin kotimaassaan Suomessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut