Lukuhetkiä ja luovaa piirustusta – Emma tarjoilee kulttuuria virtuaalisesti

Espoon kirjailijoihin kuuluva Sinikka Paavilainen lukee otteita teoksestaan Samaa unta (2007) Eeva-Leena Eklundin maalausten keskellä Emma Espoon modernin taiteen museossa. 21. tammikuuta kello 14 järjestettävää lukuhetkeä voi kuunnella Facebook Livessä.

Sinikka Paavilaisen Samaa unta -teos perustuu tositapahtumiin, ja se kuvaa kahden nuoren elämää jatkosodan aikana heidän kirjeenvaihtonsa kautta. Kirjeissä paetaan sodan tunnelmia ja keskustellaan kirjallisuudesta, musiikista ja filosofiasta.

Espoon kirjailijoihin kuuluva Johanna Venho lukee otteita teoksestaan Ensimmäinen nainen (2019), joka on faktaa ja fiktiota sekoittavat historiallinen romaani Sylvi Kekkosesta.

Myös Venhon taustana ovat Eklundin värikkäät maalaukset. Luhuhetki on 24. tammikuuta kello 14 alkaaen Facebook Livessä.

Johanna Venho lukee tilaisuudessa otteen, jossa kuvanveistäjä Essi Renvall pohtii, miten ilmentäisi muotokuvassa ystävänsä Sylvi Kekkosen monitahoisuutta.

Lukuhetket ovat osa Tapiolan kirjaston ja Emman yhteistyötä.

30. tammikuuta kello 14 on vuorossa luovaa piirustusta ja aiheena on ihmisen anatomia, johon perehdytään luennon ja piirustustekniikoiden kautta. Verkkolähetyksessä ohjaajana toimii kuvataidekasvattaja Tero Hytönen. Osallistumislinkki tulee Emman nettisivuille

tapahtumapäivänä.

Luovaa piirustusta on kevätkaudella tarjolla neljä kertaa. Toinen tapahtuma on 27. helmikuuta ja silloin aiheena on Kehojen koreografia ja piirustus.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut