Espoossa säästytty heikkoihin jäihin pudonneiden pelastamisista – mieti silti ainakin kaksi kertaa jäälle menoa

Sää: Lumipeite hidastaa jään paksuuntumista.

Vankasta pakkasjaksosta huolimatta pelastuslaitokset eivät suosittele jäälle menoa. Arkisto/Johanna Halava
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella on tähän asti säästytty Espoossa tehtäviltä heikkoihin jäihin pudonneiden pelastamisilta.

Päivystävä palopäällikkö Tuukka Tuuli kertoo, että he ovat käyneet naapurin puolella pelastustehtävissä.

– Koivusaaressa oli jopa useita jäihin vajonneita, Tuuli sanoo.

Hän muistuttaa, että jäälle menoa kannattaa miettiä ainakin kaksi kertaa. Jos sinne kuitenkin päättää mennä, tulee mukana olla pelastusvälineet kuten naskalit.

– Vaikka jää kestäisi jollakin kohtaa, voi vieressä olla virtaus, eikä jää kestäkään. Kannattaa mieluummin mennä kävelemään ja hiihtämään muualle kuin jäälle, koska Lappia myöden on ollut jäistä pelastamisia.

– Jos jäälle kuitenkin menee, suosittelen vahvasti 112 sovelluksen lataamista. Avunsaanti hätätilanteessa nopeutuu, kun soittajan tarkka sijaintitieto välittyy hätäkeskukseen automaattisesti. Sovellus on hyvä olla, jos näkee jään pettävän jonkun liikkujan alla, Tuuli neuvoo.

Lue myös: Älä mene nyt jäälle! Kolme ihmistä putosi viikonloppuna jäihin Helsingissä, jossa meri on hädin tuskin jäätynyt

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut