Rokotteita odotetaan lisää – viikonvaihteen aikana Espoossa todettiin 59 koronatartuntaa

Covid-19-taudin ilmaantuvuusluku on viime viikkoina ollut Espoossa sadan tapauksen tuntumassa 100 000 asukasta kohti. Sirpa Repo

Anneli Tuominen-Halomo

Yhteensä 4 227 espoolaisella on todettu laboratoriovarmistettu koronaviruksen aiheuttama covid-19-tauti. Viime perjantaina uusia tapauksia todettiin 25, lauantaina 21 ja sunnuntaina 13. Kaksi ihmistä on Espoossa menehtynyt tautiin viime torstain jälkeen. Kuolleita on nyt 46.

– Ilmaantuvuusluku on viime viikkoina häilynyt sadan molemmin puolin. 14 vuorokauden ajalta 100 000 asukasta kohti laskettu ilmaantuvuusluku on nyt 106,7, perusturvajohtaja Sanna Svahn kertoo.

Espoossa on Svahnin mukaan todettu muutamia koronavariantteja.

Espoossa rokotetaan tällä hetkellä sosiaali- ja terveystoimen henkilöstöä sekä hoivakotien asukkaita. Niin sanottuja ensi linjan roketettavia on noin 4 600.

Viime viikolla rokotteita saatiin 1 200 kappaletta. Tällä ja ensi viikolla niitä pitäisi tulla 1 700 kappaletta.

– Viikon neljä jälkeen rokotteita aletaan toivottavasti saada isompia määriä, Svahn sanoo.

Koronavirustilanne Espoossa -kartan mukaan todettuja koronatapauksia on ollut eniten Kanta-Espoossa eli 17 ja Matinkylän alueella 14 tapausta 1000 asukasta kohti.

Palvelutalo Hopeakuun hoivakodissa on todettu koronavirustartunta yhdeksällä asukkaalla ja seitsemällä työntekijällä.

Palvelutalo Hopeakuun yhdessä ryhmäkodissa on ilmennyt tartuntoja. Muissa ryhmäkodeissa ei ole havaittu tartuntoja.

Tartunnan saaneet asukkaat on eristetty muista asukkaista ja tartunnan saaneet henkilökunnan jäsenet on määrätty eristykseen. Asukkaiden läheisiin on oltu yhteydessä. Lisäksi hoivakodissa altistuneet henkilöt on määrätty karanteeniin.

– Ryhdyimme heti toimenpiteisiin tartuntojen leviämisen estämiseksi. Eristimme ryhmäkodin muista yksiköistä, eikä henkilökunta eivätkä asukkaat liiku muissa yksiköissä. Positiivisen testituloksen saaneita asukkaita hoitaa vain tietty henkilökunta eivätkä he hoida muita, kertoo Palvelutalo Hopeakuusta vastaavan Espoon eläkesäätiön toiminnanjohtaja Irene Valo tiedotteessa.

Palvelutalo Hopeakuun henkilöstöä ja asukkaita on rokotettu viime päivien aikana.

Tavoitteena on, että kaikkien hoivakotien asukkaat saavat tarvittavat kaksi rokotetta tammi-helmikuun aikana.

Espoossa on lähes 40 hoivakotia, joissa asukkaita on noin 1350.

Nykyisen käytännön mukaan Espoossa on sovittava vierailusta hoivakotiin aina ennakkoon.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut