Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varkaat tyhjensivät suksikirjaston

Rajamäen Kehityksen hiihtoharrastajia kohtasi sunnuntaina Kiljavalla Kehityksen Majalla ikävä näky, kun RaKe:n suksikirjaston ovet olivat avoinna ja varasto lähes tyhjä.

Lauantai-illan ja sunnuntaiaamun välillä varastosta oli viety luvatta kymmeniä lasten suksia, aikuisten luistelusuksia, monoja, sauvoja ja jopa kaikki rullasukset.

RaKe:n puheenjohtajan Henna Hassisen mukaan varkaille vaikutti tulleen kiire, sillä paikalle oli jäänyt vain muutamia eriparin välineitä.

– Tämä on meille todella suuri harminaihe, sillä nyt emme pysty lainaamaan mitään.

– Onneksi osa suksista oli sentään tapahtuma-aikaan lainassa, ja ne ovat palautumassa. Mutta esimerkiksi hiihtokoululaisille joudumme nyt toteamaan, että valitettavasti lainavälineitä ei ole, Hassinen harmittelee.

RaKen vuonna 2016 perustettu suksikirjasto on ollut suosittu suksilainaamo, sillä sieltä on voinut hankkia välineet vaikka vain päiväksi tai viikoksi lainaan huokealla hinnalla.

Hassisen mukaan esimerkiksi perheet ovatkin hyödyntäneet lainaamoa usein, jos lapsilla on ollut koulussa hiihtoa, eikä omia välineitä löydy.

– Varsinkin tällä hetkellä kysyntää olisi paljonkin, kun on lumet maassa.

– Tilanne onkin huolestuttava, että millä saisimme samanlaisen toiminnan pystyyn. Varsinkin nyt korona-aikaan haluaisimme ihmiset kuitenkin liikkeelle, kun sisäliikuntatilatkin on kiinni, Hassinen sanoo.

Hassinen kertoo seuranneensa myöhään yöhön asti, tulisiko tutun näköisiä suksia jossain nettikirpparilla vastaan, jotta seura voisi saada välineitään takaisin.

Omin varoin vapaaehtoispohjalta toimiva seura ei suksikirjastoa pysty uudelleen pystyttämään, jos poliisi ei saa välineitä vieneitä kiinni ja suksia takaisin.

Alunperin suksikirjasto pistettiin pystyyn Opetusministeriön tuella.

– Toki jos tukijoita löytyy, niin kaikki apu otetaan kiitollisina vastaan.

– Täytyy yrittää uskoa, että kaikki kääntyy parhain päin.

Havaintoja Kiljavalla Kehityksen Majalla la 16.1. klo 18 ja su 17.1. klo 9.30 välillä tapahtuneesta epäilyttävästä liikehdinnästä. Vihjeet voi ilmoittaa asiaa tutkivalle Itä-Uudenmaan poliisille p. p. 0295 413 636 tai vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.