Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yleinen sauna, kursseja ja näyttelyitä – Yhdistys kehittäisi Karhusaaresta luonnonläheisen tapahtumien keitaan

Lavatansseja, entisöintikursseja, sienikursseja, perennojen vaihtotempauksia, pienyrittäjien myyjäisiä, joulupolkuja ja yleinen sauna. Siinä muutama ehdotus Pro Karhusaari ry:n Karhusaari kaikille -visiosta. Yhdistys haluaa kehittää Karhusaaresta elämyksellisen kohtaamispaikan, joka vaalii sekä aineellista että aineetonta kulttuuriperintöä.

Samalla kun Karhusaareen kehitetään toimintaa, sen herkimpien osien eli niittyjen ja kilpikaarnaisten mäntyjen säilymiseen pitää kiinnittää erityistä huomiota.

Vanha suojeltu riihi on peitetty pressuilla ja se on pikaisen kunnostuksen tarpeessa. Karhusaari kaikille -vision mukaan se voisi palvella uimarannan käyttäjiä ja kalastajia. Rakennuksessa voisi olla pieni kioski ja lukittavia lokeroita uimareille.

Hevosmiehen taloon sopisi kahvila ja alakerran sauna voitaisiin kunnostaa yleiseksi saunaksi.

Rahaa Karhusaaren kehittämiseen saataisiin yhteistyökumppaneilta ja tilojen vuokrauksesta.

Pro Karhusaari kerää nimiä myös saman nimiseen kuntalaisaloitteeseen. Senkin tavoitteena on edistää Karhusaaren alueen ulkoilmatoimintaa ja rakennusten monipuolista käyttöä sekä kunnostamista.

Kaupunginvaltuutettu Mari Anthoni (vihr) ja Henna Partanen (vihr) ja 22 muuta valtuutettua jättivät viime kesänä valtuustoaloitteen , jossa allekirjoittajat esittävät, että Karhusaaresta tehtäisiin vetovoimainen kohde sen kulttuurihistorialtaan arvokasta ympäristöä sekä luontoa vaalien ja hyödyntäen.

Aloitteeseen annetun vastauksen mukaan huvilaperinnön jälkien vaaliminen, alueen ominaisluonne, erityispiirteet ja kaupunkikuvallinen yhtenäisyys tulee olla suunnittelun keskiössä Karhusaaren tulevaisuutta kartoitettaessa.

Lue myös: Lastenmaailma kaatui, mutta Karhusaaren tulevaisuus on täysin auki – Espoo: Myynti voisi tulla kysymykseen, jos suojeluarvot pystytään turvaamaan