Urbaani festivaali Kerassa huhtikuussa – jos korona suo

Concreate Urban Art Festival tuo Espooseen Keran Halleille monipuolista urbaania taidetta ja kulttuuria huhtikuussa. Taiteilijat työskentelevät alueella pari viikkoa ja yleisö pääsee tutustumaan lopputulokseen 16.–18. huhtikuuta järjestettävällä festivaalilla. Suunnitelmissa on opastettujen kierrosten järjestämistä alueelle ja taiteilijatapaamisia.

– Festivaalin järjestäminen tällaisena aikana on hyvin vaikeaa, mutta emme halunneet jäädä odottelemaan toimettomana, tuottaja Arina Hiltunen sanoo.

– Seuraamme koko ajan koronatilanteen kehittymistä ja siihen liittyviä ohjeistuksia. Tarvittaessa voimme siirtää festivaalia kesää kohti, koska teokset jäävät paikoilleen.

Lähivuosina Keran Hallit puretaan vähitellen uuden rakentamisen tieltä. Concreate-festivaali tapahtuukin pääosin pian purettavassa osassa halleja. Taidetta tehdään sekä hallien suuriin seiniin että pienempiin toimistohuoneisiin. Taidetta tulee myös siihen halliin, jossa on tällä hetkellä liikuntatiloja.

Festivaalin ohjelmaan on suunniteltu myös musiikkiesityksiä, elokuvanäytöksiä, keskustelutilaisuuksia ja työpajoja. Ohjelman toteutuminen riippuu tulevasta koronatilanteesta.

Festivaalin taiteilijat valitaan pääosin avoimen haun kautta, joka on auki helmikuun 7. päivään asti. Oman ideansa voi lähettää osoitteella artists@concreate.fi.

Concreate järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna ja paikkana oli Itä-Pasila.

Concreate Urban Art Festivalin järjestää kaupunkitaiteeseen erikoistunut Helsinki Urban Art ry yhdessä Keran Hallien ja Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden kanssa. Hankkeen toteuttamiseen on saatu myös apurahoja.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut