Koronarokotteita annettu Espoossa yli 1 400 henkilölle – iäkkäiden rokotukset alkavat ensi viikolla

Iäkkäiden kuntalaisten koronarokotukset aloitetaan ensi viikolla, Espoon kaupunki tiedottaa.

Kaupunki lähettää kaikille 70-vuotta täyttäneille espoolaisille postitse infokirjeen rokotusten alkamisesta.

Iäkkäät kutsutaan koronarokotuksiin porrastetusti, sillä ikäluokat ovat suuria ja rokotteita on aluksi tarjolla rajoitetusti.

Ensimmäisenä kutsun saavat tänä vuonna 85 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat sekä omaishoitajat ja yli 65-vuotiaat samassa taloudessa asuvat.

Rokotusaika varataan erillisen ajanvarausnumeron kautta tai Uudenmaan kuntien yhteisestä sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä. Rokotuksiin kutsutut saavat ohjeet ajanvaraukseen infokirjeessä.

Ajanvaraus avataan ensi viikolla. Tällä viikolla aikoja ei voi vielä varata.

Ensi viikolla alkavat myös kotihoidon henkilökunnan rokotukset.

Kotihoidon asiakkaat saavat rokotuksen nopeimmin terveysasemalla, sillä tällä hetkellä rokotetaan rokotteella, joka vaatii kylmäsäilytystä.

Jos terveysasemalle saapuminen ei ole mahdollista, kotihoidon asiakkaat rokotetaan myöhemmin kotihoidon käynneillä. Kaupunki tiedottaa kotona tapahtuvista rokotuksista myöhemmin, kun saatavilla on kotirokotukseen sopivia rokotteita.

Espoossa on tammikuun kahden ensimmäisen viikon aikana rokotettu yhteensä reilu 1 400 henkilöä. Rokotteita on annettu Espoon sairaalan, Samarian infektioterveysaseman, koronanäytteenoton, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen ensihoidon ja sosiaali- ja kriisipäivystyksen henkilöstölle.

Myös vanhusten hoivakotien henkilökunnan ja asukkaiden rokotukset ovat alkaneet.

Tällä viikolla jatketaan sosiaali- ja terveydenhuollon ja ensihoidon henkilöstön rokotuksia sekä iäkkäiden hoivapalvelujen asukkaiden rokotuksia.

Edit 20.1.20212 klo 12.20: Espoon kaupunki tarkensi kotihoidon rokotuksia tiedotteen julkaisun jälkeen. Muokattu juttua siltä osin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut