Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Parisuhteita haetaan ja löydetään yhä enemmän verkosta – pysyviä suhteita solmitaan erityisesti pienillä paikkakunnilla

Noin puolet netin deittipalveluita käyttäneistä suomalaisista on löytänyt pysyvämmän suhteen tai suhteita verkosta.

Rakkautta ja uutta kumppania etsiessä yhä useampi suomalainen kokeilee netin deittisivustoja ja -sovelluksia, kertoo tamperelainen deittisivusto E-kontakti. Sen tekemässä kyselyssä runsas kolmannes vastaajista kertoi etsineensä seuraa netistä, mutta 25-34 -vuotiaiden keskuudessa jopa yli 50 prosenttia oli käyttänyt nettideittipalveluita.

Nettideittipalveluita käyttäneistä vastaajista 50,3 prosenttia kertoi löytäneensä pysyvämmän suhteen tai suhteita netistä. Erityisesti pienemmissä kaupungeissa ja maalaiskunnissa löydettiin pysyviä suhteita netin kautta.

Kumppanin etsiminen on siirtynyt yhä vahvemmin nettiin, sillä tuoreemmissa parisuhteissa netin deittipalvelut korostuvat tapaamispaikkana, kertoo E-kontakti tiedotteessa.

Pidempään parisuhteessa olleet taas ovat tavanneet kumppaninsa todennäköisimmin ravintolassa, baarissa tai yhteisten ystävien kautta.

Tyytyväisimpiä elämäänsä ovat avioliitossa elävät, selvisi myös E-kontaktin selvityksessä.

Sinkkujen keskuudessa on eniten erittäin tyytymättömiä.

Parisuhdetilanteen lisäksi myös ikä vaikuttaa tyytyväisyyteen, sillä 55-64- ja 65-74 -vuotiaiden ikäryhmissä on eniten elämäntilanteeseensa erittäin tyytyväisiä.

Lähes 17 prosenttia avioliitossa olevista antoi parhaan arvosanan seksielämälleen. Erittäin tyytyväisiä oli erityisesti niiden joukossa, joiden suhde on kestänyt alle kaksi vuotta. Keski-Suomessa ollaan tyytyväisimpiä seksielämään, kun taas Kanta-Hämeessä on eniten seksielämäänsä erittäin tyytymättömiä

Selvityksen mukaan yli puolella suomalaisista on ollut yhdestä kahteen vakavaa suhdetta elämänsä aikana ja tämän lisäksi kymmenen tai alle ei-vakavaa suhdetta. 6,3 prosenttia vastaajista kertoi, että heillä on ollut yli 50 ei-vakavaa suhdetta. Noin 81 prosenttia on valmis tapailemaan vain yhtä kumppaniehdokasta kerrallaan.

E-kontaktin kyselyn vastaajia viime lokakuussa oli 2 000. E-kontakti kuuluu Alma Media -konserniin.