Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauppakeskusyhtiö lähtee asuntobisnekseen – Citycon rakennuttaa neljä vuokrataloa Lippulaivan yhteyteen

Hanke: Citycon rakennuttaa neljä vuokrataloa Lippulaivan yhteyteen.

Kiinteistösijoitusyhtiö Citycon on erikoistunut kauppakeskusten omistamiseen, hallinnointiin ja kehittämiseen. Sillä on kymmeniä kauppakeskuksia Pohjoismaissa ja Virossa. Espoossa Citycon omistaa Ison Omenan, Heikintorin ja Pikkulaivan. Se rakennuttaa Espoonlahteen uutta Lippulaivaa.

Nyt Citycon on tehnyt uuden aluevaltauksen, kun kauppakeskusyhtiö harppaa asuntosijoittajaksi. Citycon teki joulukuussa rakennusyhtiö Skanskan kanssa sopimuksen neljän asuinkerrostalon rakentamisesta Lippulaivan yhtey-teen.

– Nämä ovat ensimmäiset asuintalot, jotka Citycon rakennuttaa itse. Ruotsissa meillä on jo kauppakeskus Kista Gallerian yhteydessä asuntoja, mutta ne tulivat kauppakeskuksen kylkiäisenä, Cityconin kiinteistökehitysjohtaja Risto Seppo selvittää.

Hänen mukaansa kyse on uudesta strategisesta linjauksesta. Tarkoitus on kasvattaa asuntoliiketoimintaa ja käyttää mahdollisuuksien mukaan asuntorakennusoikeudet itse, koska asuntotuotot kiinnostavat.

– Arvioimme jokaisen kohteen sopivuuden kuitenkin erikseen.

Aiemmin yhtiö on myynyt asuntorakennusoikeutta.

– Esimerkiksi Ison Omenan laajennuksen yhteydessä olisi ollut mahdollisuus rakennuttaa asuntoja itsekin, mutta silloin teimme päätöksen rakennusoikeuden myymisestä.

Skanskan toteuttamat asuintalot ovat 4–14-kerroksisia vuokrataloja, joihin tulee 275 asuntoa. Ne sijoittuvat Lippulaivan luoteispäätyyn bussiterminaalin päälle.

Asuntojen rakentaminen alkaa keväällä 2021 ja ne valmistuvat vuodenvaihteessa 2022–2023.

Asuntojen pysäköintipaikat tulevat maan alle.

– Parkkihallista on suora yhteys asuinkerroksiin hissillä.

Asuintalojen katoille asennetaan aurinkopaneelit samoin kuin kauppakeskuksen katolle.

Sepon mukaan suurin osa asunnoista on yksiöitä ja kaksioita, mutta jonkin verran tulee myös isompia perheasuntoja.

– Asuntojen keskikoko on 46 neliötä.

Lippulaivan välittömään yhteyteen rakennetaan kaikkiaan kahdeksan asuinkerrostaloa. Kahden asuinkerrostalon rakennusoikeuden myymisestä on tehty esisopimus Hausian kanssa joulukuussa.

Kahden muun asuintalon kohtalo on vielä auki.

– Katsotaan rauhassa, mitä teemme niiden kanssa, Seppo toteaa.

Cityconilla on vireillä myös kaksi muuta asuinrakentamishanketta pääkaupunkiseudulla.

Monessa paikassa vanhaa liiketilaa puretaan ja tilalle rakennetaan asuntoja sekä jonkin verran liiketilaa.

– Meillä on Vantaalla kaksi sellaista kaavahanketta meneillään. Ne sijaitsevat Tikkurilassa ja Myyrmäessä, Seppo kertoo.