Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lippulaiva etenee aikataulussa – Uuden kauppakeskuksen määrä avautua Espoonlahdessa huhtikuussa 2022

Kauppakeskus Lippulaivan rakentaminen Espoonlahdessa etenee Cityconin kiinteistökehitysjohtaja Risto Sepon mukaan aikataulussa. Tarkoitus on, että kauppakeskus avautuisi 1. huhtikuuta 2022.

Sepon mukaan ei ole näkyvissä sellaista uhkaa, että kauppakeskus viivästyttäisi metrojatkeen käyttöönottoa.

Kauppakeskuksen valmistuminen aikataulussa on oleellista metrojatkeen valmistumisen ja käyttöönoton kannalta, sillä Lippulaiva valmistuu Espoonlahden uuden metroaseman yhteyteen.

Sepon mukaan koronakaan ei ole juuri vaikuttanut rakentamiseen, vaikka työmaalla on todettu yksittäisiä koronatapauksia,

– Joitakin viivästymisiä korona on aiheuttanut. Esimerkiksi hissi- ja liukuporrastoimituksissa on ollut jotain viiveitä, mutta niillä ei ole ollut isoa vaikutusta.

Tilojen vuokraustilanne on Sepon mukaan varsin hyvä.

– Jonkin verran on vielä vapaata tilaa, mutta se on normaali tilanne, kun avautumiseen on vielä yli vuosi aikaa.

Vuokralaisiksi ovat tulossa muun muassa Prisma, K-Supermarket, Lidl, Tokmanni, apteekki ja Alko. Lippulaivaan tulee tilat myös Espoonlahden aluekirjastolle, noin 180 lapsen yksityiselle päiväkodille ja kuntokeskus Elixialle.

– Sinne on tulossa lisäksi noin 25 kahvilaa ja ravintolaa. Lippulaivaan tulee vähän vastaava ravintolakeskittymä kuin Isossa Omenassa on, vaikkakin pienempi, Seppo kertoo.

Torstaina Citycon julkisti myös uusia vuokralaisia. Lippulaivaan myös tulevat Jysk, Musti ja Mirri sekä DNA Kauppa.

Jysk tuo Lippulaivaan yli 1 300 neliön huonekaluliikkeen kauppakeskuksen ensimmäiseen kerrokseen. Lemmitarvikeliike Musti ja Mirri sekä DNA Kauppa sijoittuvat katukerrokseen.

Uuteen Lippulaivaan tulee noin 44 000 vuokrattavaa neliötä ja noin 100 erilaista liikettä, kahvilaa, ravintolaa, palvelua ja toimitilaa.

Lue myös: Kauppakeskusyhtiö lähtee asuntobisnekseen – Citycon rakennuttaa neljä vuokrataloa Lippulaivan yhteyteen