Koronatartuntojen määrä Espoossa kasvussa, myös testien määrä lähti nousuun hiljaisen alkuvuoden jälkeen

Espoon uusin koronanäytteenottopiste päivystää Tapiolassa maanantaista perjantaihin Tapionraitilla Keskustornin läheisyydessä. Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Iäkkäiden espoolaisen koronarokotukset ovat alkamassa. Perusturvajohtaja Sanna Svahn arvioi, että ensimmäiset infokirjeet ovat perillä ensi viikon lopulla. Kirjeessä ei anneta rokotusaikaa, vaan ohjeet siitä, miten ajan voi varata.

Ensimmäisenä kutsun saavat tänä vuonna 85 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat sekä omaishoitajat ja yli 65-vuotiaat samassa taloudessa asuvat.

Yhteensä 4 352 espoolaista on laboratoriotestin mukaan sairastunut koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin. Uusia tautitapauksia tuli ilmi viime maanantaina 22, tiistaina 57 ja keskiviikkona 45.

Viikko sitten, 14. tammikuuta tautitapausten kokonaismäärä oli 4 151.

Tautiin on menehtynyt 47 espoolaista kaupungin omien ja ostopalvelujen piirissä. Menehtyneistä kuusi tapausta on vuodelta 2021.

Espoon ilmaantuvuusluku, johon lasketaan 14 päivän aikana todetut tautitapaukset 100 000 asukasta kohti, on nyt 120,5.

– Ilmaantuvuusluku on nyt hieman nousussa, ja se on huolestuttava piirre, perusturvajohtaja Sanna Svahn sanoo.

Alkuviikolla, 18. tammikuuta ilmaantuvuusluku oli 106,7.

– Nyt on syytä noudattaa tarkkaan ohjeita käsihygieniasta, turvaväleistä, kasvomaskeista ja testiin hakeutumisesta. Testiin kannattaa hakeutua lievistäkin oireista.

Koronatestauksen tilanne on Svahnin mukaan tällä hetkellä hyvä, koska vapaita aikoja on koko ajan saatavilla ja vastaus tulee nopeasti.

Testissä käyvien määrä onkin hiljaisen alkuvuoden jälkeen kääntynyt nousuun.

Espoossa on tähän mennessä tehty massatestauksia useissa hoivalaitoksissa, muutamalla työpaikalla ja yhdessä koulussa.

20. tammikuuta julkaistun tilaston mukaan Espoon tartuntojen osuus Suomen tartunnoista on 10,6 prosenttia. Tartuntalähde on ollut tuntematon 52 prosentissa tapauksista.

Espoon koronavirusnäytteenottopisteet sijaitsevat seuraavissa paikoissa: Kauppakeskus Lippulaiva, Terveystalo Espoontori, Jorvin sairaala, Keilaniemi, Sello Selloparkki, Leppävaaran terveysasema, Forever Matinkylä, Terveystalo Otaniemi ja Tapiola, Keskustornin juurella.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut