Tapiolan uimahalliin mietitään pientä laajennusta – myös 2000-luvulla tehdyssä osassa on korjattavaa

Tapiolan uimahalliin selvitetään pienen laajennusosan rakentamisen mahdollisuutta. Laajennus tarvitaan, jotta halliin saataisiin pieni opetusallas. Uusi laajennusosa tulisi hallin itäreunalle.

Se voidaan toteuttaa ilman aikaa vievää asemakaavan muutosta poikkeamisluvalla. Kaupunginhallitus käsitteli Tapiolan uimahallin peruskorjauksen periaatteita ja jatkotoimenpiteitä viime viikolla.

Tapiolan uimahallia laajennettiin kertaalleen peruskorjauksen yhteydessä.

Hallin kuntoa on tutkittu vuosikausia. Näissä selityksissä on keskitytty hallin siihen osaan, joka on suojeltu. Hallin korjausta hahmottelevassa toimenpide-ehdotuksessakaan ei käsitellä vuosina 2003–2005 peruskorjauksen yhteydessä tehtyä laajennusta.

Tapiolan projektipäällikkö Antti Mäkinen selvittää, että fokus on ollut hallin suojellussa osassa. Mäkisen mukaan alkuperäisen hallin pohjoisreunalle tehtyä laajennusosaa ei ole suojeltu.

– Uimahalli suojeltiin sr-merkinnällä siinä vaiheessa, kun laajennusta ei vielä ollut. Tämä laajennus on toteutettu lähes siinä laajuudessa, jonka kaava mahdollistaa, Mäkinen jatkaa.

Mäkinen muistuttaa, että hankesuunnittelun yhteydessä selvitetään myös nykyisen laajennusosan kunto.

– Rakennus kunnostetaan kaikilta osiltaan eli laajennusosa kunnostetaan niiltä osilta kuin tarvitsee.

Liikuntapaikkamestari Timo Ovaska tietää, että laajennusosankin kuntoa on selvitelty vuosien varrella. Hänen mukaansa siellä ei ole samanlaisia alkalikiviainesreaktioita kuin suojellussa osassa. Sen sijaan laatoituksen osalta on löytynyt ongelmia.

– Ulkona oleva hyppyallas on huonossa kunnossa. Sielläkin betoni on haurastunut kuten isossa altaassa, Ovaska toteaa.

Mäkisen mukaan hyppyallaskin tullaan kunnostamaan.

Ulkoaltaat rakennettiin vuonna 1967. Hyppyallas on alkuperäisessä kunnossaan. Kahluuallasta peruskorjattiin ja sen varustusta lisättiin toissakesänä. Viime vuonna varustusta vielä parannettiin.

Tavoitteena on, että uimahalli saadaan käyttöön vuonna 2024. Halli on ollut suljettuna kesäkuusta 2016.

Asiantuntijat ovat arvioineet, että peruskorjauksen kustannukset ovat vähintään samaa luokkaa kuin mitä maksaisi uuden vastaavan rakentaminen.

Lue myös:

Espoon kaupunginhallitus siunasi Tapiolan uimahallin säilyttämisen ja korjauksen: Kustannuksiin kiinnitetään erityistä huomiota

Yli 4 vuoden pohdinnan jälkeen Espoo päätti: Tapiolan uimahalli korjataan – tavoitteena päästä uimaan vuonna 2024

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut