Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kun korona tyhjensi katsomon, Vermossa käännettiin katse Lappiin: Nyt raviareenan parkkipaikalle nousee koko perheen talvikeskus koiravaljakoineen ja poneineen

Vermon raviradalle avataan helmikuussa koko perheen talvikeskus. Luvassa on muun muassa poneja, husky-ajeluja, pulkka- ja liukurimäki sekä lumikeppihevosrata.

Helmikuun alusta maaliskuun puoliväliin toimivalla talvikeskuksella tavoitellaan lähialueiden ja koko pääkaupunkiseudun lapsiperheitä. Ravikansan tuntema keskus aikoo tulevaisuudessa suuntautua yhä enemmän myös laajemman yleisön tapahtumiin.

– Raviurheilun lisäksi haluamme tarjota monipuolisesti erilaisia elämyksiä ja tapahtumia, sekä yleisesti että lapsiperheille. Kunhan koronasta päästään, luvassa on muun muassa konsertteja. Tavoitteena on, että tällaista toimintaa voisi olla jo syksystä lähtien tai viimeistään kesällä 2022, sanoo Vermo Areenan toimitusjohtaja Heikki Häyhä.

Talvikeskukseen Vermossa päädyttiin useista syistä. Koronarajoitukset ovat hiljentäneet katsomon ja vieneet yleisötulot. Ravit ja kilpailut pystytään järjestämään turvavälit huomioiden, mutta paikalla olevaa yleisöä niihin ei voida ottaa.

Viime kesälle suunnitellut yleisötapahtumat, ponien kuninkuusravit ja keppihevoskilpailu, jouduttiin perumaan. Molemmat toteutuvat ensi kesänä, jos se koronarajoitusten puolesta on mahdollista.

– Toki toivomme, että investointi talvikeskukseen tuottaa myös tuloa. Korona on tehnyt ison loven tuloihimme ja liikevaihtoon. Vermo Areenan tuotot ohjataan raviurheiluun, nuorisotoimintaan sekä oman toimintamme kehittämiseen, Häyhä sanoo.

Kun sisätiloissa ei nyt voi järjestää toimintaa, Vermossa heräsi ajatus Valjakkotien päässä olevan ison ulkoalueen hyödyntämisestä.

– Tarvittavat luvat on haettu viranomaisilta ja hygieniaan ja turvatoimiin on kiinnitetty erityistä huomiota. Alue on suuri, jolloin kontakteja voidaan välttää ja turvaetäisyydet säilyttää, Häyhä toteaa.

Oma osansa oli myös Lapin husky-valjakoilla, joille ei pohjoisessa riitä asiakkaita ulkomaisten turistien puuttumisen vuoksi.

– Ydinajatus lähti syksyllä liikkeelle nimenomaan siitä, että voisimme tuoda valjakoita tänne, Häyhä sanoo.

Koiria tulee Lapista Espooseen noin 18–20 ja ne majailevat Vermon alueella koko tapahtuman ajan.

Häyhän mukaan nyt ensimmäistä kertaa järjestettävä talvikeskus tullaan järjestämään myös tulevina talvina.

– Koronan vuoksi emme nyt voineet toteuttaa kaikkea, mitä olisimme halunneet. Jatkossa tapahtuma tulee sään salliessa olemaan vielä isompi.

Talven Ihmemaa on avoinna 1.2.–14.3. Aidatulle alueelle on sisäänpääsymaksu.