Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juttua päivitetty | "Kaikki, mitä autossa oli, vietiin" – Retkeilijöiden autoihin on murtauduttu Sipoonkorvessa, Jussi menetti usean tonnin retkeilytavarat

Vorot ovat ottaneet kohteekseen retkeilijät Sipoonkorven kansallispuistossa. Puiston Facebook-sivuilla varoitetaan, että Sipoonkorvessa on murtauduttu useaan autoon.

Myös Jussi Karhusaaren autoon murtauduttiin Sipoonkorvessa.

– Retkeilykamaa oli koko takakontti täynnä, kun olin ollut koko viikon retkeilemässä ensin Repoveden kansallispuistossa ja sitten tulin Sipoonkorpeen ja olin laavulla yötä. Suurin osa tavaroista oli autossa.

– Kaikki, mitä autossa oli, vietiin. Siellä oli muutakin kuin retkeilykamaa.

Karhusaari menetti usean tuhannen euron arvosta tavaraa, sillä hän oli juuri viime vuoden lopussa uusinut retkeilyvarusteitaan nimenomaan talviretkeilyä varten.

Karhusaari on tietoinen, että monen muunkin retkeilijän autoon on murtauduttu. Hän varoitti Sipoonkorven varkaista aiheesta retkeilijöiden Facebook-ryhmässä.

– Minusta olisi hyvä, että tästä varoitettaisiin. Moni ei tiennyt, mutta moni myös oli tästä tietoinen.

Metsähallituksessa pohditaan Facebook-päivityksen mukaan, miten murtoja voitaisiin jatkossa ehkäistä.

Metsähallitus kuitenkin muistuttaa, että autoihin ei pidä jättää mitään arvotavaraa varsinkaan näkyville. Jos omaisuutta viedään, siitä pitäisi aina tehdä rikosilmoitus.

Muokattu 25.1.2021 klo 15.08: Lisätty Jussi Karhusaaren haastattelu.