Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuonna 1936 syntyneet ja sitä vanhemmat voivat nyt varata ajan koronarokotukseen Espoossa

Koronarokotusajanvarauspalvelu koronarokotusaika.fi on avattu tänään tiistaina 26. tammikuuta.

Rokotusaikoja voi varata myös Espoon kaupungin koronarokotusajanvarauksesta, numerosta 09 816 34800. Numeroon vastataan maanantaista perjantaihin kello 8–18.

Ensimmäisenä ajan koronarokotukseen voivat varata tänä vuonna 85 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat asukkaat (eli vuonna 1936 tai aiemmin syntyneet) sekä heidän omaishoitajansa ja yli 65-vuotiaat samassa taloudessa asuvat.

Omaishoitajat ja samassa taloudessa asuvat yli 65-vuotiaat henkilöt voivat toistaiseksi varata ajan vain puhelimitse.

Varattavia aikoja avataan sitä mukaa, kun uusi rokote-erä on käytettävissä. Jos aikoja ei ole tarjolla, varausta kannattaa kokeilla uudelleen seuraavana päivänä.

Rokotukset järjestetään Tapiolan terveysasemalla Ahertajantie 2:ssa.

Espoon kaupunki lähettää ikäihmisille postitse infokirjeen rokotusten alkamisesta ja ohjeet ajanvaraukseen kaikille tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille kuntalaisille.

Ensimmäisenä kirjeen saavat tänä vuonna 85 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat. Posti on arvioinut kirjeiden olevan perillä 27. tammikuuta.

Seuraavaksi rokotukseen kutsutaan vuorollaan 80–84 -vuotiaat, sitten 75–79 -vuotiaat ja tämän jälkeen 70–74 -vuotiaat.

Rokotusten eteneminen Espoossa riippuu siitä, kuinka nopeasti rokotteita saadaan Suomeen.

– Koronarokotteiden saatavuuden epävarmuus vaikeuttaa rokotusten toteuttamista ja tarkempien aikataulujen tiedottamista, perusturvajohtaja Sanna Svahn sanoo tiedotteessa.

Hoivakotien asukkaat saavat rokotuksen hoivakodeissa. Kotihoidon asiakkaat saavat rokotuksen nopeimmin rokotuspisteessä.

Jos rokotuspisteeseen saapuminen ei ole mahdollista, kotihoidon asiakkaat rokotetaan myöhemmin kotihoidon käynneillä.

Koronarokotuksista tiedotetaan espoo.fi/koronarokotus.