Espoolaispoliitikko vaatii: Husin hankintasotkut selvitettävä

Kuvituskuva. Arkisto/Tiina Örn

Espoon kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Henrik Vuornos vaatii Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) hankintoihin liittyvien epäselvyyksien selvittämistä ja korjaamista.

– Hus on yksi Suomen suurimpia toimijoita julkisissa hankinnoissa. Sairaanhoitopiirissä on rakenteellisia ongelmia, joita on lähdetty korjaamaan, mutta korjaustahti on selkeästi liian hidas. Jokainen laiton hankinta on liikaa, eikä tätä toimintaa voi hyväksyä, sanoo Vuornos tiedotteessa.

Vuornoksen mukaan Husilta on pyydetty selvitys hankintaepäselvyyksistä Espoon kaupunginhallituksen ensi maanantain kokoukseen.

– Husin toiseksi suurimpana jäsenenä ja omistajana kantamme on täysin selvä: laitonta toimintaa ei voi jatkaa enää päivääkään, Vuornos sanoo tiedotteessa.

Hus-konsernin palveluostot olivat vuoden 2019 tilinpäätöksessä lähes puoli miljardia euroa. Vuornoksen mielestä mittakaava on niin suuri, että asialla on myös valtakunnallista merkitystä.

Ylen MOT-ohjelma kertoi maanantaina, että epäselvyydet Husin hankinnoissa ovat jatkuneet markkinaoikeuden vuoden takaisen tuomion jälkeenkin.

Hus pitää ohjelman väitteitä virheellisinä tai kohtuuttomina.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut