Kierrätyskeskuksessa Espoossa 50 varmistettua koronatartuntaa – koko henkilökunta vaihdettiin

Nihtisillan kierrätyskeskuksen noin 50 työntekijällä on todettu koronavirustartunta, tiedottaa Espoon kaupunki.

Kierrätyskeskuksen henkilöstölle tehdyissä testeissä laboratoriovarmistettuja tartuntoja on ilmennyt noin 50 työntekijällä, joista kahdeksan on työskennellyt myymälässä ja loput taustatoiminnoissa.

Taustatoiminnoissa työskentelevät eivät ole olleet asiakaskontakteissa. Tartunnan saaneet henkilökunnan jäsenet on määrätty eristykseen ja altistuneet on määrätty karanteeniin.

Lisäksi keskuksen henkilökunta on vaihdettu.

– Varotoimenpiteenä olemme muun muassa vaihtaneet Nihtisillan Kierrätyskeskuksen myymälän henkilökunnan viime torstaina. Nyt myymälässä työskentelevät henkilöt, jotka eivät ole altistuneet. Altistuneet tai sairastuneet henkilöt palaavat töihin vasta karanteeni- ja eristysjaksojen päätyttyä, kertoo Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen toimitusjohtaja Juha Lehtikuja tiedotteessa.

Tartunnan saaneita työntekijöitä on ollut kierrätyskeskuksen tiloissa perjantaina 15. tammikuuta kello 10–15, maanantaina 18. tammikuuta 13–20 sekä tiistaina 19. tammikuuta 12–20.

Kierrätyskeskuksessa mainittuina aikoina käyneitä asiakkaita pyydetään seuraamaan erityisen tarkkaan koronavirustautiin sopivia oireita, kunnes mahdollisesta altistumisesta on kulunut 14 päivää.

Mikäli vähäisiäkään oireita ilmenee, on hakeuduttava koronatestiin.

Näytteet on lähetetty myös mahdolliset koronavirusmuunnokset tunnistaviin jatkotutkimuksiin, mutta toistaiseksi virusmuunnokseen viittaavaa ei ole todettu. Espoon tartuntatautiyksikkö seuraa tilannetta tarkasti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut