Korkeakouluopiskelija, muistitko maksaa terveydenhuoltomaksun? – USU: 120 000 opiskelijaa ei ole vielä maksanut, voi mennä jopa perintään

Suuri osa korkeakouluopiskelijoista ei ole vielä maksanut uutta lakisääteistä terveydenhuoltomaksua, kertoo Uutissuomalainen.

Uutissuomalaisen Kelalta saaman tiedon mukaan arviolta 120 000 korkeakouluopiskelijalla oli maksu maksamatta vielä tiistaiaamuna. Maksuvelvollisia on arviolta 270 000. Maksuaikaa on tammikuun loppuun.

Uusi terveydenhuoltomaksu on pakollinen kaikille yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen läsnäoleviksi ilmoittautuneille tutkinto-opiskelijoille.

Opiskelijoille ei ole lähetetty laskua terveydenhoitomaksusta, vaan heidän täytyy muistaa maksaa se oma-aloitteisesti. Summa on 35,80 euroa.

Jos maksua ei makseta eräpäivään mennessä, Kela lähettää opiskelijalle helmi–maaliskuun vaihteessa maksukehotuksen, jossa terveydenhoitomaksun summaan on lisätty viisi euroa.

Jos kehotuksesta huolimatta maksu jää maksamatta, Kela voi kuitata sen opiskelijan opintorahasta. Kaikki korkeakouluopiskelijat eivät kuitenkaan saa opintorahaa. Jos maksua ei muuten saada maksuun, se menee Kelan mukaan ulosottoon.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut