Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espooseen suunnitteilla tuulivoimala – kaavoitus käynnistyi, tavoitteena päästä rakentamaan 2024

Ämmässuon ekoteollisuuskeskukseen on suunnitteilla tuulivoimala, tiedottaa Espoon kaupunki.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on hakenut alueelle asemakaavamuutosta tuulivoimalan rakentamiseksi. Espoon kaupunkisuunnittelukeskus on aloittanut kaavoituksen, jonka arvioidaan kestävän noin kaksi vuotta.

Tuulivoimala rakennettaisiin vuonna 2024 ja se tuottaisi vuodessa arviolta 12 000 megawattituntia. Määrä vastaa HSY:n mukaan noin 600 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

HSY tavoittelee tuulivoimalalla uusiutuvan energiantuotannon lisäämistä. Ämmässuon alueen on todettu soveltuvan tuulioloiltaan hyvin tuulivoiman tuotantoon. Alueella on myös valmiina tuulivoimalalle soveltuvaa infraa.

HSY on jo selvittänyt tuulivoimalan melu- ja välkevaikutuksia. Myös voimalan maisema- ja luontovaikutuksia on selvitetty.

Melu- ja välkemallinnusten mukaan melutasot jäisivät vakituisen asutuksen ja loma-asuntojen kohdalla päivä- ja yöajan ohjearvojen alle.

Myös maisema- ja luontovaikutukset on arvioitu selvityksissä kokonaisuutena vähäisiksi.

Asukkaat pääsevät tutustumaan suunnitelmiin helmikuussa. Kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä valmisteluaineisto ovat nähtävillä 8. helmikuuta – 9. maaliskuuta sekä Espoon kaupungin verkkosivuilla että teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalvelussa Otaniemessä.

Lisäksi tuulivoimalasta järjestetään asukastilaisuus verkossa torstaina 11. helmikuuta kello 17 alkaen.

Selvitysten ja palautteiden pohjalta valmistellaan kaavaehdotus, jonka on määrä tulla asukkaiden nähtäville loppuvuodesta 2021.

Lopullisesti kaavamuutoksen hyväksyy Espoon kaupunginvaltuusto.

Jos valtuusto hyväksyy kaavan, HSY tekee lopullisen päätöksen tuulivoimalan rakentamisesta.

HSY on käynnistämässä tuulivoimalan yhteisvaikutusten arvioinnin, joka pitää sisällään ympäristövaikutusten lisäksi sosiaalisten vaikutusten ja terveysvaikutusten arvioinnin. Myös hankkeen vaikutukset Ämmässuo-Kulmakorpi alueen asutukseen, virkistyskäyttöön, maisema- ja kulttuuriympäristöalueisiin sekä luonnon monimuotoisuuden kannalta arvokkaisiin alueisiin huomioidaan.