Ruokajätit investoivat nyt kilpaa Espooseen ja uusia ruokakauppoja on suunnitteilla useita – "Taistelemme joka päivä asiakkaista ja tulevista kauppakaupoista"

Rakenteilla olevat ruokakaupat lisäävät kilpailua monilla alueilla Espoossa.

HOK–Elanto on esimerkiksi rakentamassa S-Marketia Nöykkiöön K-Marketin viereen sekä Alepaa Kauklahteen. Alueilla ei ole aiemmin ollut S-ryhmään kuuluvia kauppoja. Kauppojen on määrä valmistua ensi talvena.

HOK–Elannon uudishankkeista lähimpänä valmistumista on Matinkatu 22:n Alepa, joka avautuu tänään. Myös Jupperi on saamassa Alepan.

Aluejohtaja Timo Heikkilä kertoo, että myös Keskolla on viritteillä Espooseen useita uusia hankkeita.

Uuden K-marketin on tarkoitus avautua keväällä kauppakeskus Liilaan. Lisäksi suunnitteilla on K-Supermarket Leppävaaran Kalkkipellontielle.

Espoonlahteen rakenteilla olevaan kauppakeskus Lippulaivaan on tulossa sekä Prisma että K-supermarket.

Meillä on kyllä vastata kilpailijan listaan.

– Meillä on kyllä vastata kilpailijan listaan. Kerromme hankkeista, kun ne varmistuvat, Heikkilä sanoo.

Heikkilän mukaan ruokakauppojen kisa on kovaa aina.

– Taistelemme joka päivä asiakkaista ja tulevista kauppapaikoista myös, Heikkilä muistuttaa.

Kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen kertoo, että HOK–Elannon kokonaisinvestoinnit ovat tänä vuonna noin 100 miljoonaa euroa. Tästä noin viidennes eli 20 miljoonaa investoidaan Espooseen. HOK–Elanto toimii pääkaupunkiseudun metropolialueella yhdeksässä kunnassa.

– Olemme nyt onnistuneet hyvin Espoon palveluiden kehittämisessä yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Olemme saaneet tontit hallintaamme sekä toteutuskelpoiset asemakaavat ja luvat, kiittelee Karjalainen HOK–Elannon poikkeuksellisen kovaa Espoon uusinvestointitahtia.

– Näin asioiden toivoisi toimivan muuallakin.

Karjalaisen mukaan HOK–Elannon mielenkiinto suuntautuu jatkossa pääkaupunkiseudun raideinfran solmukohtiin erityisesti metron ja raidejokerin vaikutusalueilla.

– Emme usko, että pääkaupunkiseudun vetovoima on hiipumassa. Kasvavalle väestölle on saatava uusia kauppoja, jotta ruoka saadaan jaettua, Karjalainen sanoo.

Hän uskoo poikittaisten liikenneyhteyksien paranemisen mullistavan myös kulutuskäyttäytymistä ja voimistavan Helsingin ydinkeskustaa kiertävän reunavyöhykkeen, kuten Leppävaaran ja Tapiolan kaupallista vetovoimaa.

– Helsingin ydinkeskustaan lähtemisen sijaan ihmiset jäävät Selloon (Leppävaarassa) ja Tapiolaan.

Helsingin puolella hän uskoo esimerkiksi Redin, Triplan ja Kaaren imuun.

Heikkilä kertoo Keskon etsivän hyviä kauppapaikkoja joka puolilta Espoota.

Hän luonnehtii Keskon pärjäävän Espoossa hyvin. Tavoite on kuitenkin pärjätä vielä paremmin.

Heikkilän mukaan Kesko haluaa Espooseen lisää erityisesti supermarketteja.

– Espoossa on vaativia asiakkaita. Aina pitää tarjota parempaa ja parempaa. Tarkoitus on, että kauppiaat kehittävät kauppaansa alueen tarpeisiin (Kauklahden) Lasihytin supermarketin tapaan, Heikkilä kertoo.

Ruoan verkkokauppa on käynyt korona-aikana Espoossakin hyvin, mutta Heikkilä ei usko verkkokaupan kasvun poistavan uusinvestointien tarvetta.

– Merkittävä osa korona-aikaan verkkokauppaa käyttäneistä tulee jatkamaan verkkokaupan asiakkaina, mutta tämä ei ratkaisen uusien kivijalkakauppojen tarvetta. Verkkokauppa tukee kivijalkakauppaa.

Lommilan hanke

Kauppakeskus ei ole edennyt

Lommilaan pitkään suunnitteilla ollut kauppakeskushanke junnaa paikoillaan.

HOK–Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen kertoo tilanteen olevan edelleen pysähdyksissä, koska kaava ei mahdollista Lommilaan kahta isoa päivittäistavarakauppaa.

– Stand by -tilanne, kuvailee myös Keskon aluejohtaja Timo Heikkilä.

Lommilan hanke on HOK–Elannon ja Keskon yhteinen ja molemmat haluaisivat sinne hypermarkettinsa. Alue, jonne noin Sellon kokoisen kauppakeskuksen on määrä tulla sijaitsee Turunväylän ja Kehä III:n risteyksen tuntumassa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut