Kirkkonummi ei avaa lasten ja nuorten harrastustoimintaa kuten pk-seudun isot kaupungit – kaikki rajoitukset jatkuvat

Kuvituskuva. Arkisto/Paavo Rantalainen

Paavo Rantalainen

Kirkkonummi pitää kaikki nykyiset koronarajoitukset voimassa koko helmikuun. Niistä päätettiin ensimmäisen kerran kaksi kuukautta sitten.

Kirkkonummen kunta ei lähtenyt nuorten ja lasten ryhmäharrastustoiminnan rajoituksissa samoille linjoille kuin Espoo, Vantaa ja Helsinki.

Kaupungit päättivät keskiviikkona, että alle 20-vuotiaiden liikunta- ja harrastustoimintaa avataan rajoitetusti kaupunkien omissa sisätiloissa.

Maan hallituksesta kuului päätöksestä kriittisiä äänenpainoja. Hallitus on vaatinut nykyisten rajoitusten pitämistä voimassa.

Myös Hus vastusti lasten ja nuorten harrastustoiminnan avaamista tässä tilanteessa, kun koronatartunnat näyttävät jälleen olevan nousussa.

Kirkkonummella kaikki kunnan julkiset tilat pysyvät käytännössä kiinni ja kaikenlainen kunnan järjestämä harrastustoiminta sisätiloissa on tauolla 28. tammikuuta saakka. Tilaisuuksia ja tapaamisia voidaan järjestää vain etäyhteyksillä .

Kirkkonummi suosittelee, ettei harrastus- ja liikuntatoimintaa järjestettäisi muissakaan sisätiloissa kuin kunnan tai osallistuttaisi samanlaiseen toimintaan Kirkkonummen ulkopuolella.

Sen sijaan ulkoliikuntaan kannustetaan esimerkiksi jääkentillä ja laduilla.

Kunta perustelee päätöstä rajoitusten jatkosta sillä, että koronatartunnat ovat lisääntyneet viime viikkoina niin Kirkkonummella kuin koko maassa.

Myös kaikki yli 10 henkilön yleisötilaisuudet ja kokoukset ovat kiellettyjä Uudellamaalla helmikuun loppuun saakka. Jo nyt voimassa olevan kiellon jatkosta päätti aluehallintovirasto (avi) torstaina.

Avi suosittaa vahvasti, että myös yksityiset henkilöt noudattaisivat kokoontumisrajoituksia esimerkiksi, kun suunnitellaan perhejuhlia.

Kirkkonummella on viimeisten 14 vuorokauden aikana todettu 23 tartuntaa ja sitä edeltävänä kahden viikon aikana 11.

Ilmaantuvuus (tartunnat/100 000 asukasta) on ollut nousussa. Kahden viime viikon ilmaantuvuusluku on 57,4 ja kaksi viikkoa aiemmin 27,4.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut