Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jaosto ehdottaa Espoonlahden uimahalliin pientä laajennusta – suuremman laajennuksen kustannukset pilkotaan osiin

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto ei maanantaina lämmennyt liikuntalautakunnan ajamalle Espoonlahden uimahallin suurelle laajennukselle.

Jaosto ehdottaa, että peruskorjauksen lisäksi, uimahalliin tehdään pieni laajennus. Siinä halliin rakennettaisiin monitoimi- ja kuntoutusallas.

Uimahallin tulevaisuudesta on tehty kolme esisuunnitelmaa ja niiden kustannuksia on arvioitu. Peruskorjauksen halli joka tapauksessa tarvitsee.

Peruskorjauksessa isosta altaasta tehtäisiin 10-ratainen, kun nyt siinä on kahdeksan rataa. Katsomoa laajennettaisiin ja nykyiset tilaussaunat muutettaisiin erityisryhmien puku- ja pesutiloiksi.

Jaosto perustelee peruskorjauksen ja 20 metriä pitkän ja 3-rataisen monitoimi- ja kuntoutusaltaan rakentamista rahalla. Kaupungin investointiohjelmassa on noin 24 miljoonan euron määräraha pieneen mutta ei suureen laajennukseen.

Hankesuunnitelma menee seuraavaksi kaupunginhallituksen syynättäväksi. Sitä varten eritellään arviot suurimman laajennusvaihtoehdon eri osien rakentamis- ja ylläpitokustannuksista. Ne maksaisivat arviolta 35,40 miljoonaa euroa.

Kalleimmassa vaihtoehdossa rakennettaisiin myös lasten ulkoallas ulkoalueineen, vauva-allas, kylmäallas sekä kansainväliset mitat täyttävä hyppyallas, jossa on kaikki kilpailujen vaatimat ponnahduslaudat ja kerrokset. Lisäksi liikuntasali- ja pukutiloja laajennettaisiin.

Suunnittelu on tarkoitus aloittaa tänä keväänä. Sen yhteydessä aiotaan varautua siihen, että laajimmassa laajennusvaihtoehdossa esitetyt altaat alueineen voidaan toteuttaa myöhemmin tulevaisuudessa erillisenä hankkeena.

Lopulliset päätökset uimahallin korjauksesta ja laajennuksesta tekee valtuusto. Se on aiemmin tehnyt pöytäkirjamerkinnän, että uimahallia tulee laajentaa.

Lue myös: Espoonlahden uimahallin laajennus valtuuston käsissä – "Espoosen tarvitaan lisää vesipinta-alaa kasvavalle väkimäärälle"