Yksityiset terveyspalvelut keskittyvät Tapiolan Ainoaan – ”Terveen kovaa kilpailua”

Terveys: Tapiolaan tulee kevään aikana lisää yksityisiä terveyspalveluja. Lääkärikeskuksissa arvioidaan, että koronavuosi lisäsi mielenterveysongelmia.

Tapiola kiinnostaa nyt yksityisten terveyspalvelujen tarjoajia. Mehiläinen ilmoitti viime viikolla avaavansa Ainoassa täyden palvelun lääkärikeskuksen huhtikuussa. Myös laboratorio- ja kuvantamispalveluja tarjoava Synlab avaa kevään aikana Ainoassa Espoon ensimmäisen toimipisteensä.

Tapiolassa pitkään toimineet lääkärikeskus Aava ja lasten ja nuorten lääkäriasema Pikkujätti aloittivat tammikuun alussa uusissa tiloissa Ainoan vanhemmassa osassa.

Ennestään kauppakeskuksessa toimii muun muassa Terveystalo.

– Kilpailu tulee olemaan terveen kovaa, toteaa Mehiläinen Tapiolan yksikönjohtaja Tuomas Vaalto.

Mehiläinen on tähän saakka toiminut Tapiolassa Revontulentiellä, jossa tarjolla on ollut muun muassa työterveys- ja gynekologin palveluja. Ainoaan konserni tuo täyden palvelun lääkärikeskuksen, jonka yhteyteen muuttaa myös suun terveyden yksikkö.

– Neliömääräisesti tulemme olemaan yksi Ainoan suurimmista toimijoista. Ainoan seutu kokoaa Tapiolan ihmisvirrat ja uskomme asiakkaita riittävän, Vaalto sanoo.

Mehiläisen tähtäimessä Tapiolassa ovat muun muassa Keilaniemen ja Otaniemen työpaikkakeskittymät.

– Metro yhdistää Keilaniemen ja Otaniemen Tapiolaan. Yhtenä kokonaisuutena Tapiolan Mehiläisessä panostamme työterveyteen ja keskitämme sinne muun muassa psykoterapeutteja ja työpsykologeja.

Työterveyshuollon lisäksi Tapiolan Mehiläiseen tulee urheiluklinikka Urheilu Mehiläinen, joka tarjoaa muun muassa ortopedi-, fysioterapia- ja urheilulääkäripalveluja.

Aava-Pikkujätti luottaa keskuksen vahvaan historiaan Tapiolassa.

– Tapiola on meille kotikenttää ja todella tärkeä alue. Pikkujätti aloitti Tapiolassa 80-luvulla ja on monelle espoolaiselle perheenäidille ja -isälle jo lapsuudesta tuttu. Aavakin on toiminut Tapiolassa jo 11 vuotta, sanoo Aava-konsernin markkinointi- ja viestintäjohtaja Pauli Waroma.

Uusien, entistä isompien tilojen myötä Aava ja Pikkujätti tarjoavat Waroman mukaan ”vähän enemmän kaikkea”.

– Noin puolet on Pikkujätin lastenmaailmaa ja toinen puoli uutta Aavaa, jossa esimerkiksi työterveyshuolto ja silmälääkäripalvelut on huomioitu entistä paremmin.

Waroman mukaan sekä Aavan että Pikkujätin yksiköt ovat suhteellisesti konsernin vahvimpia. Aavalla on 19 toimipistettä eri puolilla Suomea, konserniin myös kuuluvalla Pikkujätillä seitsemän.

Koronavuosi näkyi yksityisillä lääkäriasemilla asiakasvirtojen hiljentymisenä.

– Viime vuosi ei ollut hyvä vuosi terveydenhuollossa. Varsinkin kevät oli selvästi hiljaisempi, Waroma sanoo.

Waroma arvioi, että ihmiset noudattivat suosituksia ja rajoituksia ja sairastivat kotona.

– Tämä vähensi infektio- sairauksia, mutta lisäsi uupumusta ja vähensi liikkumista. Olisihan se hyvä, että ihmiset uskaltaisivat taas lähteä herkemmin liikkeelle, etteivät muut sairaudet jää koronan vuoksi hoitamatta ja pitkity.

Myös Mehiläisen Vaalto sanoo, että asiakasmäärät vähenivät lääkärikeskuksissa keväällä.

– Syksyn myötä ne lähtivät nousuun, mutta kivijalassa ollaan edelleen edellisvuotta pienemmissä asiakasmäärissä. Toisaalta digiklinikan asiakasmäärät lähtivät nousuun.

Vaallon mukaan koronavuosi on kasvattanut tarvetta mielenterveyden palveluille.

– Tämä ollut viime vuosina kasvava trendi erityisesti nuorilla työntekijöillä ja koronavuosi valitettavasti vahvisti kehitystä selvästi.

Lisää terveydestä teemassa sivuilla 13–21.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut