Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etänä järjestettävissä riparitapaamisissa vain pientä häirintää Espoossa – IS: Lauttasaaressa tapaaminen jouduttiin keskeyttämään

Lauttasaaren seurakunnan etänä järjestetty rippikoulutapaaminen jouduttiin Ilta-Sanomien mukaan keskeyttämään viime viikolla. Syynä tähän olivat rasistiset viestit ja kiusaaminen.

Tapahtumaan osallistunut espoolaisnuori vahvistaa, että Chatissa julkaistiin muu muassa seksistisiä viestejä.

Espoon seurakuntien etänä järjestämissä rippikoulutapahtumissa Johanna Hirston tietojen mukaan ei ole esiintynyt mitään vastaavaa. Hän on seurakuntien kasvatuksen asiantuntija.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyönohjaaja Pentti Airaksinen on vetänyt netissä kolmelle eri ryhmälle rippikouluun liittyvää tapahtumaa. Hänkin vahvistaa, ettei niissä ole törmännyt samanlaiseen tuomittavaan käytökseen, jota on ollut Lauttasaaressa.

– Pientä häirintää on ollut. Ensimmäinen tilaisuus meni tosi hyvin ja asiallisesti. Toisessa tilaisuudessa mukaan tuli yksi ylimääräinen henkilö, joka soitti musiikkia ja naureskeli. Kolmannessa meillä oli chattipuolen ongelmaa, Airaksinen kertoo.

Hänen mukaansa häirinnässä ei ollut kyse törkeyksistä vaan kiusanteosta ja provosoinnista.

Hän vertaa aiheutettua häiriötä siihen, kun ennen vanhaa mopopojat ajelivat ympäri rakennusta, jossa rippikoulua pidettiin.

– Kun kaksi kertaa pyydän häiriötä aiheuttavaa henkilöä laittamaan mikin kiinni eikä hän sitä tee, hänet voi poistaa linjoilta.

Airaksinen kertoo, että Teams-linkki jaetaan sekä rippikouluun osallistuville nuorille että heidän vanhemmilleen. Vanhemmat saavat linkin, jotta tieto kulkee kaikille.

– Vanhemmat eivät kuitenkaan osallistu tapahtumaan vaan ainoastaan nuoret. Nuoret pääsevät Teamsissa odotustilaan, josta heidät hyväksytään erikseen mukaan. Tässä yhdteydessä mukaan pääsi yksi ulkopuolinenkin.