Nyt on helppoa kokeilla lumikenkäilyä – välineet voi lainata kirjastosta

Espoon kaupungin liikuntapalvelut on toimittanut kirjastoon lainattaviksi neljät lumikengät + sauvat -pakettia. Ne ovat lainattavissa Sellon ja Ison Omenan kirjastoista.

Lumikenkäpaketteja ei voi varata ennakkoon. Laina-aika on kaksi viikkoa, ja välineet pitää palauttaa samaan kirjastoon, mistä ne on lainattu.

Lumikengät sopivat erityisesti vähälumiseen maastoon ja jopa kävelyteille.

Espoon kirjastoissa ei ole kovin paljoa lainattavia liikuntavälineitä.

– Luistimia on lainattavana kirjastoautossa ja Tapiolassa, pesäpallosetti Sellon kirjastossa ja Suomen voimisteluliiton Temppukassi myös Sellossa. Näitä ei voi varata eikä niitä kuljeteta toisiin kirjastoihin. Luistimet ovat käyneet viime vuonna lainassa 72 kertaa, pesäpallosetit 25 kertaa ja temppukassi 8 kertaa, tietoasiantuntija Sini Neuvonen kertoo.

Lainattavia tavaroita on jo pitkään ollut Espoon kirjastoissa.

– Ensimmäiseksi lainattavaksi tulivat energiamittarit. Fortum halusi toimittaa energiamittareita meille, koska sähköyhtiön asiakkaat valittivat, että niitä on hankala lähteä lainaamaan Keilaniemestä, kirjastopalveluiden johtaja Jaana Tyrni kertoo.

Niillä olikin alussa kova kysyntä. Kirjaston lainattavien esineiden kokoelma on syntynyt asiakkaiden ja yhteisöjen toivomuksesta. Esimerkiksi idea lainattavista lumikengistä on Espoon liikuntatoimen.

Helmet.fi-sivustolla on listaus lainattavista esineistä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut