Stalinin vainoihin liittyvien muistojen keruu jatkuu

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) kerää lisää Stalinin vainoihin liittyviä muistoja.

Eri arvioiden mukaan Stalinin vainoissa kuoli tai katosi 8 000–25 000 suomalaista. Tapahtumat ovat lisäksi koskettaneet tuhansia uhrien omaisia ja sekä heidän jälkeläisiään.

Stalinin vainojen muistot -hankkeessa tallennetaan muistitietohaastattelujen avulla lisää tietoa siitä, mitä vainojen uhrien vaiheista tiedetään nykyään, millaisen jäljen vainot ovat jättäneet uhrien jälkeläisiin sekä miten julkisuudessa vuosikymmenien ajan pääosin vaiettuja tapahtumia on suvuissa käsitelty.

SKS haluaa nyt alkaneessa hankkeessa tallentaa suuret ja pienet muistot vainoista.

Hanke on jatkoa SKS:n vuonna 2020 järjestämälle Stalinin vainojen muistot -muistitietokeruulle. Siihen vastasi yli 140 henkilöä, tekstimuotoista aineistoa karttui yli 1 000 sivua ja kuvia saatiin 144 kappaletta.

Hankkeen haastattelut alkavat kevään 2021 kuluessa. Lisäksi SKS on kiinnostunut vastaanottamaan alkuperäisaineistoja kuten kirjeenvaihtoa, päiväkirjoja ja valokuvia arkistointitarkoitusta varten.

Hanke toteutetaan Koneen säätiön tuella ja yhteistyössä Kansallisarkiston suomalaisten kohtaloja Venäjällä 1917–1964 selvittävän tutkimushankkeen kanssa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut