Teatteri Hevosenkenkä mukautuu – vie ensi-illan verkkoon ja improteatteria ulkotiloihin

Teatteri Hevosenkenkä esittää vuoden 2021 ensimmäinen ensi-iltanäytelmänsä Juhannusmäen teatterin sijasta verkossa.

Koirakampaamo Villa Koiranen saa kantaesityksensä 11. helmikuuta kello 18 virtuaalisessa muodossa.

Uutuusnäytelmässä tavataan koirakampaaja Gilbert Geelin lisäksi nukke- ja ihmishahmoja ja hullunkurisia tilanteita.

Lavalla nähdään Eero Ahre ja Pekka Heiman. He ovat olleet tekemässä käsikirjoitusta yhdessä ohjaaja Patrik Draken kanssa.

Nuket ovat Fanni Liedon ja Juhana Hirvosen käsialaa, lavastuksesta vastaa Hirvonen. Esityksen musiikki on Tommi Lindellin. Esityksen tallentamisesta ja jakelusta vastaa Roast Creative.

Lippuja virtuaaliseen Koirakampaamoon on saatavilla helmikuun ajan ja esitys on lipun lunastaneen katseltavissa aina viikon verran.

Yleisö pääsee teatterisaliin seuraamaan esitystä heti kun koronatilanne sallii ovien turvallisen avaamisen.

Esitys sopii yli 3-vuotiaille ja se kestää noin 50 minuuttia.

Maaliskuussa Teatteri Hevosenkenkä alkaa tarjota kivaa tekemistä ulkona Satuhahmot ihan pihalla -osallistavissa improvisaatioteatteriesityksissä. Näytelmistä tuttuja satuhahmoja jalkautuu leikkipoluille. Tarina kulkee leikin ja improvisaation keinoja hyödyntäen. Esityksen aikana kokeillaan, kuinka äänihuulia lämmitellään ja taputuslihaksia vahvistetaan ja ratkotaan pulmia.

Osallistava improesitys on suunnattu 6–10 -vuotiaille ja voidaan toteuttaa ulkona Teatteri Hevosenkengän tai koulujen ja päiväkotien omilla pihoilla ja lähiluonnossa.

Joka kerta erilaiseksi rakentuvassa esityksessä on mukana Teatteri Hevosenkengän tuttuja näyttelijöitä: Eero Ahre, Outi Haaranen-Halme, Pekka Heiman ja Antero Nieminen. Esityksen ohjauksesta ja improvisaation keinoista vastaa Elina Stirkkinen.

Ulkoesitys on tilattavissa maaliskuun alusta alkaen. Teatteri Hevosenkengän pihapiirissä Juhannusmäellä se esitetään ensimmäisen kerran 9. maaliskuuta.

Teatteri Hevosenkengän keväällä lanseeraama Satupuhelin toimii edelleen. Satupuhelun voi varata osoitteesta hevosenkenka.fi/satupuhelin, jolloin näyttelijä soittaa sovittuun aikaan ja kertoo lapselle sadun.

Satupuhelimen rinnalla toimii Runoja ja rupattelua -palvelu, jonka kautta voi tilata runopuheluita aikuisille. Runovalikoimassa on näyttelijöiden lausumaa Lauri Viidan ja Aulikki Oksasen lyriikkaa.

Hevosenkengän Satukanavalla Youtubessa on tallessa useita satuja.

Teatteri Hevosenkenkä täytti viime vuonna 45 vuotta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut