Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viisi tuhatta työpaikkaa tarjolla nuorille K-ryhmän kaupoissa – korona lisää kesätöitä verkkokaupassakin

K-ryhmä tarjoaa kesällä kaupoissa, logistiikassa ja toimistoissa arviolta 5 000 työpaikkaa nuorille.

Ruoka- ja -rautakauppojen lisäksi kesätyöntekijöitä palkataan myös logistiikkaan, tukkuihin ja toimistoihin sekä erilaisiin tehtäviin autohuoltamoissa.

Koronan myötä verkkokauppaan liittyvät työtehtävät ovat lisääntyneet myös kesätyöntekijöillä.

– Haun vilkkain aika on perinteisesti ajoittunut tammi-helmikuun vaihteeseen. Koronan aiheuttaman poikkeuskevään jälkeen näyttää siltä, että haussa on palattu normaaliin aikatauluun. K-ryhmän kesätyöpaikkoja voi hakea joko työpaikkasivustoltamme tai ottamalla yhteyttä suoraan oman alueen K-kauppiaaseen, sanoo K-ryhmän rekrytoinneista vastaava Visa Myllyntaus tiedotteessa.

Monissa maakunnissa kesätyöpaikkoja on tarjolla satamäärin. K-ryhmä on Suomen suurimpia kesätyöntarjoajia sekä valtakunnallisesti että alueellisesti.

– Viime vuonna kesätyöpaikkoja oli eniten tarjolla Uudenmaan lisäksi Pohjois-Pohjanmaalla, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Lapissa. Koronavuoden jälkeen myös työtehtävissä voi olla uudenlaisia painotuksia. Monessa työnkuvassa saattaa olla mukana esimerkiksi verkkokaupan tuotteiden keräilyä, Myllyntaus kertoo tulevan kesän painotuksista.

Kaupan ala on myös merkittävä nuorten ja opiskelijoiden työllistäjä.

– Meille on tärkeää, että pystymme tarjoamaan nuorille mahdollisuuksia ensimmäisiin työkokemuksiin. Olemme tänäkin vuonna mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.

K-ryhmässä on noin 43 000 työntekijää. Ryhmään kuuluu yli 1 800 kauppaa.