Espoo saa edelleen 1 700 rokotetta viikossa – ilmaantuvuusluku nousussa

Rokotusajat jaettiin loppuun nopeasti, koska rokotteita on saatu niin vähän.. Kai Skyttä
Johanna Halava

Johanna Halava

Espoon kaikki koronarokotusajat kuluvalle ja ensi viikolle on jaettu.

– Avaamme uusia aikoja heti, jos saamme rokotteita enemmän kuin mitä nyt on tiedossa. Mutta tällä hetkellä aikoja ei ole, totesi Espoon perusturvajohtaja Sanna Svahn maanantaina.

Sekä täksi että ensi viikoksi Espoo odottaa noin 1 700 rokotetta.

Tilanteen muuttuessa kaupunki tiedotta muun muassa verkkosivuillaan osoitteessa espoo.fi/koronarokotus.

Rokotusvuorossa ovat tänä vuonna 85 täyttävät ja sitä vanhemmat henkilöt sekä heidän omaishoitajansa. Myös samassa taloudessa 85 vuotta täyttävien ja sitä vanhempien kanssa asuvat yli 65-vuotiaat ovat rokotusvuorossa.

– Nyt annetaan myös aika paljon tehosterokotuksia ensimmäisen rokoteannoksen jo saaneille, kertoo Svahn.

Espoon hoivakotien asukkaat ovat jo saaneet ensimmäisen rokoteannoksen.

Espoon koronarokotusten ajanvarausnumero suljettiin maanantaina toistaiseksi. Se avataan jälleen, kun rokotusaikoja on saatavilla.

Ajanvarausnumero ruuhkautui pahoin viime viikolla. Ruuhkia purettiin viikonloppuna, mutta maanantaina takaisinsoittojonossa oli vielä noin tuhat puhelua. Kaikille soitetaan takaisin, mutta aikaa ei toistaiseksi voida antaa, koska kaikki rokotusajat ovat täynnä.

– Juurisyy on se, että rokotteita on saatu niin vähän Suomeen ja sitä kautta myös Espooseen.

Ilmaantuvuusluku eli uusien tartuntojen määrä 100 000 asukasta kohti kahden viikon tarkastelujaksolla oli Espoossa maanantaina 157. Se on noussut viime viikosta. Viime torstaina luku oli 147.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut 54 espoolaista kaupungin omien ja ostopalvelujen piirissä, mikä on kolme enemmän kuin viime viikon torstaina.

Maanantaihin mennessä Espoossa oli todettu yhteensä 4 681 laboratoriovarmistettua koronatapausta. Tapausluku on kumulatiivinen, eli määrässä näkyvät myös jo taudista parantuneet.

Svahnin mukaan koronatesteissä käydään viikonloppuisin vähemmän kuin arkisin.

– Testaus pyörii täysin myös viikonloppuna, eli testiin hakeutumisessa ei tarvitse odottaa. Pitäisi hakeutua hyvin herkästi näytteenottoon, jos on oireita, Svahn muistuttaa.

Koronavirustaudin oireisiin voivat kuulua kuume, yskä, hengenahdistus, päänsärky, väsymys, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, vatsaoireet ja haju- tai makuaistin heikkeneminen.

Nuorten – 15–20-vuotiaiden – ikäryhmässä testeissä käydään vähemmän kuin muissa ikäryhmissä.

Lue myös: Espoon saamat koronarokotemäärät edelleen pieniä – ajanvarausnumero tukkeutui kyselijöistä: "Nyt pitäisi malttaa odottaa omaa vuoroaan"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut