Urheilun jättihalli Kameleontti etenee – maksaa maasta vuokraa reilut 80 000 euroa vuodessa

Kameleontti peittää alleen muun muassa jalkapallon tekonurmikentän ja tenniskentät. Niille on jo suunniteltu korvaavat paikat. Fredrik Lindberg/Oy Arkkitehtisuunnittelu Arkitekturum Ab
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Kaupunki vuokraa Leppävaaran urheilupuistoon suunnitellulle jättikokoiselle urheiluhallille maata reilut 2 400 neliötä. Kameleonten Ab:n kanssa tehtävän vuokrasopimuksen pituus on 25 vuotta.

Alueesta peritään vuokraa 80 275 euroa vuodessa. Halli nousee stadionin eteläpuolelle.

Kameleontti-niminen urheiluh alli pitää sisällään mahdollisuudet monen lajin harjoitteluun.Sinne on määrä tulla tiloja yleisurheilulle, voimistelulle, koripallolle, salibandylle, käsipallolle, futsalille ja muille lajeille, jotka pystyvät hyödyntämään täysikokoisia palloilukenttiä.

Halliin tulee tiloja myös voimaharjoitteluun, urheiluseurojen toimistoille sekä urheilua tukeville yrittäjille. Lisäksi halliin tulee muun muassa pukuhuoneita ja konetalli, jotka palvelevat urheilupuistoa.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 27 miljoonaa euroa.

Jo vuoden 2019 syksyllä valtuusto päätti, että kaupunki takaa Kameleonten Ab -nimisen yhtiön runsaan 25 miljoonaa euron lainan.

Hankkeen taustalla on ollut Logen i Gröndahl rf/ry -nuorisoseura. Käytännön syistä urheiluhallia varten perustettiin osakeyhtiö.

Hallin pituus 170 metriä, leveys keskimäärin 80 metriä ja korkeutta sillä on jopa 13 metriä. Se peittää alleen muun muassa nykyisen jalkapallon tekonurmen.

Neliöiltään rakennus vastaa noin kolmea jalkapallokenttää.

Viime syksynä hankkeen projektipäällikkö Patrik Gustafsson kertoi, että tavoitteena on päästä rakentamaan keväällä 2021. Parhaimmillaan halli olisi valmis syksyksi 2022.

– Aikataulu on hyvin tiukka. Olisi kaikkien kannalta paras, jos syksyn 2022 hallikausi voidaan vetää siellä läpi. Varasuunnitelman mukaan halli valmistuisi vuoden 2022 lopulla, jolloin se olisi käytössä kevään 2023 hallikaudesta lähtien, Gustafsson sanoi.

Leppävaaran urheilukeskus-niminen asemakaava, joka mahdollistaa urheiluhallin rakentamisen, tuli voimaan viime syksynä. Yksityishenkilö oli jättänyt kaavasta valituksen, joka hidasti hankkeen etenemistä,.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto (eky) päätti viime kokouksessaan maanvuokrauksesta urheiluhallin rakentamista varten.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut