Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyet opiskelijavaihdot esitetään keskeytettäväksi – THL: Sosiaalinen kanssakäyminen lisää tartuntojen riskiä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että oppilaitokset keskeyttäisivät tilapäisesti lyhytaikaisen opiskelijavaihdon ulkomailta Suomeen ja Suomesta ulkomaille.

Suositus koskee ainoastaan uusia, tästä lähtien alkavia opiskelijavaihtoja.

Lyhytaikaisella opiskelijavaihdolla tarkoitetaan lyhyitä, esimerkiksi viikkoja kestäviä intensiivikursseja, kieli- ja kulttuurivaihtoja sekä muita lukukautta lyhyempiä vaihtojaksoja.

– Kurssit järjestetään pääasiassa etäopetuksena, joten lyhyet opiskelijavaihdot niin Suomessa kuin ulkomailla keskittyvät lähinnä sosiaaliseen kanssakäymiseen. Tämä lisää tartuntojen leviämisriskiä, toteaa johtaja Mika Salminen THL:n tiedotteessa.

Laaja altistuminen ja poikkeuksellisen monen henkilön sairastuminen covid-19 -koronainfektioon Jyväskylässä osoitti, että kansainvälinen opiskelijavaihto ja siihen kuuluvat opiskelijoiden kokoontumiset voivat muodostaa riskin epidemian kiihtymiselle, katsoo THL.

Koronainfektioita esiintyy useimmissa maissa selvästi Suomea enemmän. Lisäksi useissa maissa on havaittu muuntuneen koronaviruksen aiheuttamia tartuntoja.

THL ohjeistaa, että täyden lukukauden tai lukuvuoden kestävä opiskelijavaihto Suomeen tulee toteuttaa huomioiden matkustukseen liittyvä THL:n ohjeistus koronatestauksesta sekä karanteenista.

Karanteenimajoituksessa ei tule jakaa huonetta tai huoneistoa toisten opiskelijoiden kanssa.

Vastaanottava oppilaitos vastaa siitä, että ulkomaisilla opiskelijoilla on riittävät tiedot koronavirusepidemian torjuntaa koskevista rajoitustoimista ja suosituksista, mukaan lukien kasvomaskien asianmukainen käyttö.