Simon Elo sen tietää – politiikassa voi saada myös mustelmia

Espoolainen Simon Elo on kokenut poliitikan koko kirjon, vaikka hän on vasta 34-vuotias. Uraan on jo mahtunut melkoisia nousuja ja pudotus korkealta.

Elo valottaa nyt kokemuksiaan kirjassa Poliittiset mustelmani (Minerva 2021).

Simon Elo aloitti poliittisen toimintansa perussuomalaisissa, päätyi Siniseen tulevaisuuteen ja on nyt kokoomuksen valtuustoryhmän jäsen.

Elo nousi julkisuuteen johtamalla perussuomalaisia nuoria vuosina 2011–2015. Vielä syvemmälle politiikan ytimeen hän pääsi tultuaan valituksi kansanedustajaksi.

Perussuomalaisten puheenjohtajavaali vuonna 2017 aloitti poliittisen myllerryksen. Kun Jussi Halla-aho oli valittu puolueen puheenjohtajaksi, perussuomalaiset hajosi. Suomen poliittiselle kartalle syntyi uusi puolue, Sininen tulevaisuus.

Perussuomalaisten hajoamisen jälkeen Elo johti hallituspuolue sinisten eduskuntaryhmää vuosina 2017–2019.

Poliittiset mustelmani -teoksessa Simon Elo käy läpi myrskyisten tapahtumien taustoja tunteikkaasti ja värikkäästi. Elo kertoo perussuomalaisten hajaannuksen syistä ja kansanedustajien toilailuista. Hän paljastaa, ketkä kansanedustajat itkivät ja tekivät diilejä valitessaan puoliaan perussuomalaisten hajotessa ja mitä puolueveivausta pääministeri Juha Sipilä ehdotti. Kirja tuo valaistusta myös siihen, miksi Timo Soinia ei haastettu jo vuonna 2015.

Elo kertoo myös, kuinka kova on ollut politiikan teon henkilökohtainen hinta.

Elon muistelmien toinen kirjoittaja on nykyisin Verkkouutisten uutistuottajana työskentelevä Juha-Pekka Tikka.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut