Laajalahden koulun remonttia ei ole vieläkään päästy aloittamaan – koululaiset rampanneet väistössä jo puolentoista vuoden ajan

Laajalahden koululaiset ovat odottaneet koulunsa peruskorjauksen ja laajennuksen alkamista väistötiloissa jo puolentoista vuoden ajan.

Koulu siirtyi väistöön Kivimiehen koulurakennukseen Otaniemeen syyskuussa 2019, mutta remonttia ei ole vieläkään päästy aloittamaan rakennusluvasta tehtyjen valitusten vuoksi. Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi valitukset toukokuussa 2020, jonka jälkeen valitus eteni korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Jos töihin olisi päästy suunnitellusti peruskorjaus olisi valmistunut tämän vuoden puolella niin, että oppilaat olisivat päässeet palaamaan uudistettuun kouluun kevätlukukaudeksi 2022.

Tilapalvelu-liikelaitoksen toimitusjohtaja Maija Lehtinen kertoo, ettei tarkka valmistumisaika ole tiedossa.

– Kaksi ja puoli vuotta siihen yleensä menee, hän toteaa.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen odotetaan tulevan kevään aikana. Lehtisen mukaan valmiudet töiden aloittamiseen ovat sen jälkeen hyvät.

– Arvioimme sen jälkeen aikataulun uudestaan, hän kertoo.

Lehtinen kertoo, että rakennus olisi kuntonsa puolesta ollut oppilaiden käytettävissä, jos pitkä valitusaika olisi pystytty ennustamaan.

Vuosi sitten koulua hyödynnettiin muutaman kuukauden ajan Leppävaaran lukion väistötiloina.

– Siitä lähtien, kun lukiolaiset lähtivät Karaporttiin on rakennus ollut tyhjillään, Lehtinen kertoo.

Laajalahden koulu on määrä peruskorjata. Suunnitelmissa on myös rakentaa uusi laajennusosa vanhan laajennusosan tilalle.

Töiden on määrä alkaa purettavien osien purkamisella. Tontilta puretaan 1980-luvulla rakennettu laajennusosa.

4.2. kello 10.40 juttuun korjattu se, etteivät remontin ja laajennuksen aloittamista viivästytä Helsingin hallinto-oikeuteen tehdyt valitukset, vaan Helsingin hallinto-oikeus on jo antanut asiassa ratkaisunsa ja asia on nyt korkeimman hallinto-oikeuden ratkottavana.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut