Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perheyritys palasi täysin Espooseen – Zoceria avasi kahvilan Weegeellä, vaikka museot ovat kiinni – "Valoa on näkyvissä"

Yrittäminen: Yrittäjäpariskunta avasi uuden kahvilan näyttelykeskus Weegeessä suljettuaan hiljentyneessä Helsingin keskustassa sijainneen kahvilansa.

Yrittäjäpariskunta Joa ja Sakke Koivunotko avasivat tiistaina uuden Cafe Zocerian näyttelykeskus Weegeessä Tapiolassa. Kahvila päätettiin avata nyt, vaikka museot ovatkin koronarajoitusten vuoksi suljettuina ainakin 28. helmikuuta saakka.

– Tilanne on haastava, myöntää Joa Koivunotko.

Toistaiseksi kahvila onkin avoinna rajoitetusti tiistaista lauantaihin kello 11–16, jolloin sieltä saa ruokaa sekä kahvilatuotteita. Aukioloaikaa laajennetaan, kun näyttelykeskus jälleen avautuu.

Koivunotkoilla on Espoossa ennestään kaksi kahvilaa, toinen Läkkitorilla Leppävaarassa ja toinen Tarvaspäässä Akseli Gallen-Kallelan museon pihapiirissä. Aleksanterinkadulla Helsingin keskustassa sijainnut Cafe Zoceria suljettiin vuodenvaihteessa.

–  Siellä alkoi olla aika hiljaista, perustelee Joa Koivunotko pariskunnan päätöstä lopettaa Helsingin kahvila.

Se ehti toimia Suomalaisen kirjakaupan toisessa kerroksessa vuodesta 2018. Nyt paikassa jatkaa toinen yrittäjä.

Valoa on näkyvissä.

– Olemme taas kokonaan espoolaisia kahvilatoimijoita.

Joa Koivunotkon mukaan kahvilayrittäjien viisi vuotta sitten alkanut taival ei ole ollut tasainen ja mutkaton ennen koronaakaan, mutta hän pitää tärkeänä sitä, että perheyritykset monipuolistavat tarjontaa suurten ketjujen rinnalla.

Läkkitorin kahvilassa järjestettiin ennen koronaa erilaisia tapahtumia, kuten stand upia ja livemusiikki-iltoja. Sellaisia ja esimerkiksi kirjanjulkaisutilaisuuksia on suunnitteilla Tapiolaankin, kunhan koronatilanne sen sallii.

– Meidän mottomme on kahvia ja kulttuuria.

– Voimme tehdä yhteistyötä Weegeen kanssa ja olla mukana tapahtumien järjestämisessä kahvilana, Joa Koivunotko toteaa.

Korona aika on ollut vaikeaa ravintola-alalle. Joa Koivunotko toteaa viime vuoden olleen raskas.

– Kävijämäärät ovat pudonneet aika paljon menneestä ja tilaisuudet ovat jääneet pois.

Keväällä Cafe Zoceriat olivat kiinni kaksi kuukautta ja tuolloin henkilökunta jouduttiin lomauttamaan. Myöhemminkin on ollut osalomautuksia.

Koivunotkoilla riittää kuitenkin uskoa tulevaan.

– Valoa on näkyvissä. Pakko uskoa, että ensi kesänä tilanne on jo parempi, Joa Koivunotko toteaa.

– Meillä on hyvät yhteistyökumppanit ja henkilökunta. Perheyrityksenä pystymme reagoimaan nopeasti erilaisiin tilanteisiin, se auttaa, hän jatkaa.