Otaniemen vanhasta ostarista tulee A Blanc – peruskorjaus valmistunee toukokuussa

Alvar Aallon suunnitteleman Otaniemen vanhan ostoskeskuksen peruskorjauksen odotetaan valmistuvan toukokuussa. Ostari saa peruskorjauksen myötä nimekseen A Blanc.

Ostoskeskuksen arkkitehtuurille ovat leimallisia valkoiset, rapatut seinät, jotka erottavat rakennuksen alueen punatiilisistä Alvar Aallon suunnittelemista tutkimus- ja opetusrakennuksista.

Ostoskeskuksen nimen lähtökohtana oli italian kielen sana bianca – valkoinen.

– Nimellä halutaan korostaa rakennuksen erityisyyttä valkoisena Alvar Aallon suunnittelemana rakennuksena Otaniemessä, kertoo tiedotteessa Jenna Isokuortti Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:stä.

Otaniemen ostoskeskus on valmistunut vuonna 1961. Rakennus on harvinaisuus, sillä se on yksi harvoista Alvar Aallon suunnittelemista myymälärakennuksista.

Rakennukseen tulee muun muassa kahvila-, ravintola- ja myymälätiloja. Keskuksen edustalle valmistuu samalla laaja terassi asiakaspaikkoineen.

Korjaussuunnitelmat on tehty rakennuksen historiallista ja arkkitehtonista arvoa kunnioittaen yhteistyössä Museoviraston ja Alvar Aalto -säätiön kanssa.

Lue myös: Otaniemen käyntikortti saneerataan – kyse on harvinaisuudesta Alvar Aallon töiden joukossa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut