Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lautakunta ihmettelee, miten vuoropysäköinti voi toteutua Tapiolan urheilupuistoon suunnitellussa parkkihallissa

Tapiolan urheilupuiston asemakaavan muutos jäi toistamiseen pöydälle kaupunkisuunnittelulautakunnassa. Lautakunnan puheenjohtaja Jouni J. Särkijärvi korostaa, ettei kukaan ilmaissut vastustavansa kaavamuutosta, joka mahdollistaisi muun muassa jalkapallostadionin rakentamisen.

– Keskustelussa tuli esille monia huolenaiheita. Saamissamme papereissa ei ollut tarpeeksi tietoa muun muassa parkkipaikkojen määristä. Meille kyllä näytettiin kuvaa, jossa parkkipaikat näkyivät, mutta me haluamme lisää tietoa paperilla, puheenjohtaja selvittää.

Lautakunnalle ei riitä se, että tietoa on vain valmistelijoilla.

Lautakunta haluaa esimerkiksi tietää, mikä osa parkkipaikoista olisi tulossa alueelle rakennettavien kerrostalojen asukkaille ja mikä osa muille.

– Parkkipaikkoja on asemakaavan muutoksen mukaan tulossa aika vähän. Vähemmän kuin mitä nyt on. Niiden maksullisuudestakin tulee tulevaisuudessa suoraa huutoa, Särkijärvi epäilee.

Hän ihmettelee sitä, miten stadionin alle suunnitellussa pysäköintihallissa voisi toteutua vuoropysäköinti. Asukkaiden ja urheilupuistoa käyttävien autot tarvitsisivat parkkitilaa juuri samaan aikaan iltaisin.

Saattoliikenteen toimivuus nousi myös esille lautakunnan kokouksessa.

– Itsenäisyyspäivän konsertin aikoihin on yleensä huono sää. Koska parkkipaikkoja tulisi vähän, olisi saattoliikenteen toimittava. Entä miten hoituisivat roudaukset tapahtumiin? Minne ne tapahtumaan tavaraa tuovat rekat menisivät, Särkijärvi kyselee.

Vaikka tässä vaiheessa ei vielä käsitellä raha-asioita, miettii puheenjohtaja jo sitäkin.

– Stadion on tarkoitus rahoittaa maanmyyntituloilla. Entä torit ja jalkapallokentät? Ei liikuntapalveluilla ole varaa rakentaa niitä kymmeneen vuoteen.

Särkijärvi uumoilee, että stadion voi tuottaa kaupungille tappiota miljoonan vuodessa.