Luksustaksia ajava Jonne Luomala toi kerran konjakkipullon Turusta Espooseen – "Kyseessä oli hieman arvokkaampi, tuhansien arvoinen leka"

Taksit: Aktiivinen taksiasiakas sai idean omasta yksityiskuljettajapalvelusta.

Jonne Luomala harmittelee, että valvonta on taksialalla heikkoa. Ari Lahti

Mauri Nurmi

Jonne Luomala pyörittää pääkaupunkiseudulla yksityiskuljettajapalveluita. Aktiivisena taksien käyttäjänä Luomalan päässä syntyi idea hieman paremmasta palvelumuodosta.

– Mietin parisen vuotta sitten, että tasokkaalle yksityiskuljettajapalvelulle olisi kysyntää ja päätin lähteä kokeilemaan. Sillä tiellä ollaan, Luomala sanoo.

Private Chauffer Helsinki -nimellä toimiva yritys hoitaa kyydit tuoreella huippukalustolla. Ajossa on mustanpuhuva BMW 730 -luksusmalli sekä 5-sarjan BMW ja E-sarjan Mercedes-Benz.

– Kaksi autoista on Taksi Helsinki -välityksessä eli teemme myös normaalia taksikeikkaa.

Autojen siisteyteen Luomala kiinnittää erityistä huomiota. Koronaepidemia-aikana entistäkin tarkemmin.

– Kaluston puhdistamiseen uhrataan enemmän aikaa ja autot siivotaan useammin, etenkin sisätilat. Imuria heilutetaan monta kertaa päivässä ja pinnat puhdistetaan säännöllisesti.

Ystävällisen palvelun ja tasokkaan ajokaluston lisäksi huomio kiinnittyy kuljettajan kielitaitoon. Neljännen polven stadilainen Jonne Luomala palvelee asiakkaita kotimaisen lisäksi myös englanniksi, ranskaksi ja ruotsiksi.

Varsinainen kyydityspalvelu tapahtuu asiakkaan toiveiden mukaisesti.

– Työhön kuuluu lentokenttäkuljetuksia, kaupassa käyntiä, turistikierroksia tai vaikkapa pidempiä toimeksiantoja. Jokainen päivä ja keikka on erilainen. Tämä duuni ei sovi sellaiselle ihmiselle, joka viihtyy päivätöissä, Luomala todistaa.

Mikä on erikoisin ajokeikkasi kuluneen talven aikana?

– Joulun alla minua pyydettiin toimittamaan konjakkipullo Turusta Espooseen. Kyseessä oli ilmeisesti hieman arvokkaampi, tuhansien arvoinen leka. Normaali kuljetuspalvelu ei asiakkaalle riittänyt.

Tällä hetkellä taksitoiminnassa on käynnissä raju pudotuspeli. Pääkaupunkiseudulla toimijoita on liikaa kysyntään nähden.

Yleisellä tasolla luottamus toimintaan on kärsinyt ja taksimaailma on murroksessa.

– Tämä on totta ja erittäin valitettavaa. Monet asiakkaat eivät uskalla edes nousta taksin kyytiin. Kannattaa tilata auto luotettavilta toimijoilta.

– Valvonta alalla on heikkoa ja monilta toimijoilta puuttuu kuljettajan käsikirja. Vaikka on olemassa sääntöjä ja lakeja, niin niitä ei kukaan valvo. Voit saada kyydin epäsiistillä ja huonokuntoisella autolla, jossa on kuskina pipopäinen kuljettaja, joka käyttää likaisia farkkuja, Jonne Luomala jyrähtää.

Liikenteessä on myös taksiautoja, joista puuttuu luvanvaraiseen kuljettamiseen tarkoitetut vakuutukset.

– Onneksi löytyy myös vastuullisia toimijoita kuten esimerkiksi Lähitaksi ja Taksi Helsinki. Heillä on tarkat säädökset pukeutumisesta ja muista työhön liittyvistä ohjeista. Näistä yrityksistä löytyy myös asianmukaiset taksitarkastajat ja toimintaa aidosti valvotaan.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut