Virusmuunnoksen mahdollisuutta koronatartuntojen aiheuttajana espoolaiskoulussa selvitetään – vuosiluokat 4–9 etäopetukseen

Kaikki Espoon kansainvälisen koulun Opinmäen tiloissa koronavirukselle altistuneet testataan, koska virusmuunnoksen mahdollisuutta ei ole suljettu pois. Katja Luoma
Johanna Halava

Johanna Halava

Kolmellatoista Espoon kansainvälisen koulun (Espoo International School) Opinmäen tiloissa olleella henkilöllä on todettu koronavirustartunta, tiedottaa Espoon kaupunki. Sen vuoksi Opinmäen toimipisteen vuosiluokat 4–9 siirtyivät etäopetukseen tänään. Etäopetus jatkuu 17. helmikuuta saakka.

Tartuntalähde saattaa olla yhteydessä kouluun ja virusmuunnoksen mahdollisuutta tartuntojen aiheuttajana selvitetään. Kaikki altistuneet määrätään 14 päivän karanteeniin. Koska on epäilys virusmuunnoksesta, kaikki altistuneet, myös oireettomat, testataan varotoimenpiteenä vähintään kahdesti.

Koululla on kaksi toimipistettä, Opinmäki Suurpellossa ja Kivimiehen toimipiste Otaniemessä. Kivimiehessä lähiopetus jatkuu, samoin Opinmäen 1.–3. luokan oppilailla, ellei oppilasta ole määrätty karanteeniin.

Espoo tiedotti jo 23. tammikuuta, että kolmella Espoon kansainvälisen koulun tiloissa olleella on todettu koronavirustartunta. Tuolloin heräsi epäilys virusmuunnoksesta. Näytteet on lähetetty sekvensointiin, jossa selviää onko kyse virusmuunnoksesta. Tulokset eivät ole vielä tulleet.

Virusmuunnoksen mahdollisuutta tartuntojen aiheuttajana Tiistilän koulussa Matinkylässä selvitetään myös. Tuloksia ei niidenkään osalta ole vielä saatu.

Espoon perusturvajohtaja Sanna Svahn kertoo, että Espoossa tiedetään 14 virusvarianttitapausta. Niissä kaikissa on kyse brittimuunnoksesta, joka leviää helpommin kuin muut viruskannat.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut