Viherlaakson kirjastolle löytyi uusi tila

Viherlaakson kirjasto on saamassa uudet tilat nykyisten tilojen läheisyydestä, Viherlaaksontie 5:stä. Espoon kulttuurilautakunta käsittelee asiaa ensi viikon kokouksessaan.

Viherlaaksontie 5:ssä sijaitseva tila on pinta-alaltaan 406 neliön kokoinen eli hiukan nykyistä kirjastoa isompi. Tila on hyväkuntoinen, koska se on remontoitu toimistotiloiksi.

Viherlaaksotie 5:ssä sijaitsevaa tilan valitsemista puoltaa tilan sijainti Turuntien pohjoispuolella Viherlaakson lähipalvelukeskuksen ja nykyisen kirjaston välittömässä läheisyydessä. Lähellä on myös valtaosa kouluista, päiväkodeista ja senioripalveluista.

Tulevaan kirjastotilaan on mahdollista varata oleskelutilaa lapsille ja nuorille sekä rauhallista luku- ja työskentelytilaa. Piha-alueella pitää tehdä pieniä muutostöitä.

Omistaja on valmis tekemään tiloista kahdeksan vuoden vuokrasopimuksen. Kirjaston muuttoaikataulu ei vielä ole tiedossa.

Viime vuoden loppupuolella näytti siltä, että viherlaaksolaiset menettävät kirjastonsa, koska nykyinen tila on huonokuntoinen ja se aiotaan purkaa.

Asukkaat vaativat kirjaston säilyttämistä Viherlaaksossa ja kulttuurilautakunta asettui samalle kannalle.

Kirjaston purkamisen piti alkaa helmikuun alussa, mutta kirjasto sai jatkoaikaa siihen saakka kunnes kirjastolle on löytynyt uusi tila ja se on aloittanut toimintansa uusissa tiloissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut