Yli puoli miljoonaa – Espoossa on Suomen kalleimmat omakotitalot

Suomen kalleimmat omakotitalot sijaitsevat Espoossa. Kuvituskuva. Arkisto/Kaisa Paastela

Maanmittauslaitoksen viime vuotta koskevien tietojen mukaan Suomen kalleimmat omakotitalot sijaitsevat Espoossa, jossa viime vuoden kiinteistökauppojen mediaanihinta oli 539 000 euroa. Mediaanihinta on noussut 16 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Asemakaavoitetuilla alueilla kauppoja tehtiin 215.

Omakotitalojen hinnat kallistuivat kaikissa suurissa kaupungeissa.

Helsingissä omakotitalo maksoi viime vuonna keskimäärin 459 000 euroa. Hinnat kallistuivat kymmenen prosenttia. Vantaalla vastaavat lukuvat olivat 356 000 euroa ja kahdeksan prosentti.

Maanmittauslaitos kertoo, että tehtyjen kiinteistökauppojen määrä on lisääntynyt koronapandemiasta huolimatta. Eniten ovat kasvaneet rantamökkien ja -tonttien kauppamäärät.

− Viime vuonna tehtiin kaikkiaan 70 500 kiinteistökauppaa. Se on 9,5 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019. Tulosta voi pitää aikamoisena ihmeenä koronapandemian aiheuttaman poikkeusvuoden aikana, kiinteistöjen kauppahintarekisteristä vastaava rekisteripäällikkö Taisto Toppinen kertoo tiedotteessa.

Etenkin rantamökkien ja -tonttien kaupat lisääntyivät rajusti. Koko Suomen alueella tehtiin 5 200 rantamökkikauppaa. Niiden hinnat kääntyivät nousuun pitkään jatkuneen laskun jälkeen. Kalleinta oli Uudellamaalla, jossa kaava-alueilla sijaitsevat rantamökit maksoivat viime vuonna keskimäärin 173 000 euroa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut