Espoolaispäiväkodissa poikkeuksellisen laaja koronatartuntaryväs

Mattbergetin päiväkodissa Matinkylässä on todettu runsaasti koronatartuntoja. Päiväkoti on osa Mattlidenin koulukeskusta. Arkisto/ Sirkku Aalto
Johanna Halava

Johanna Halava

Ruotsinkielisessä Mattbergetin päiväkodissa on todettu poikkeuksellisen laaja koronatartuntaryväs. Matinkylässä sijaitsevassa päiväkodissa on todettu koronatartunta yli 20 lapsella ja henkilökunnan jäsenellä.

Tartuntaryväs on Espoon päiväkodeissa todetuista tähän mennessä selvästi laajin. Aiemmissa tapauksissa kyse on ollut tyypillisesti yhdestä tai kahdesta tartunnasta, suurin tartuntamäärä päiväkodissa on ennen tätä ollut viisi.

– Vaikea sanoa, mistä näin laaja tartuntaryväs varhaiskasvatuksessa johtuu. Sille ei ole vielä löytynyt selitystä, toteaa sivistystoimen johtaja Harri Rinta-aho.

Mattbergetissa ei ole epäilystä virusmuunnoksesta, koska positiivisista näytteistä ei puutu S-geeniä, mikä voisi viitata virusvarianttiin. Näytteet on kuitenkin lähetetty sekvensointiin, jotta ne voidaan tutkia tarkemmin.

Kaikki Mattbergetissa sairastuneet on asetettu eristykseen ja altistuneet karanteeniin.

Espoon tartuntatautien yksikkö suositteli koronavirustestausta kaikille Mattbergetin päiväkodin lapsille ja koko henkilöstölle sen jälkeen, kun useilla päiväkodin tiloissa olleilla todettiin koronavirustartunta viikolla 4. Seulonnan jälkeen tartunta on todettu 22 henkilöltä.

Mattbergetin päiväkoti, jossa toimii myös esikoulu, on osa Mattlidenin koulukeskusta, jossa on myös ruotsinkielinen peruskoulu ja lukio.

Rinta-ahon mukaan Mattlidenin koulussa ja lukiossa ei ole nyt todettu tartuntoja.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut