Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jengitilojen paloittelumurhasta elinkautiset tuomiot kolmelle miehelle

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kolme miestä elinkautiseen vankeuteen paloittelumurhasta moottoripyöräjengin tiloissa viime heinäkuussa.

Oikeus katsoi 27-vuotiaan Christian Jesse Juhani Airikkalan, 41-vuotiaan Kyösti Armas Dimitri Nymanin ja 38-vuotiaan Henry Ian David Rothin pahoinpidelleen uhrinsa kuoliaaksi erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Rothin oikeus katsoi myös yrittäneen tappaa uhrin jo viikkoa aiemmin.

Oikeuden mukaan uhria pahoinpideltiin vakavasti kahdessa eri vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa häntä oli lyöty nyrkillä päähän sekä pajavasaralla olkapäähän. Yksi miehistä oli leikannut uhrin pikkusormen lähes irti käsisirkkelillä kahden muun pidellessä tätä paikoillaan.

Pahoinpitely oli keskeytynyt, kun poliisipartio oli tarkastanut kerhon ulkopuolella autoa. Tämän jälkeen uhri oli viety uudelleen kerhon takahuoneeseen, missä pahoinpitely oli jatkunut. Uhria oli ammuttu ilmakiväärillä kaulaan ja penikseen.

Lopulta joku kolmikosta puukotti uhria rintakehän oikealle puolelle teräaseella, jonka terä oli yli 20 senttimetrin pituinen.

Kun uhri oli kuollut, yksi muista paikalla olijoista paloitteli ruumiin ja pakkasi sen jätesäkkeihin sekä matkalaukkuun. Usea henkilö osallistui kerhotiloissa henkirikoksen jälkien siivoamiseen ja rikoksen peittelyyn.

Päätekijät tappoivat käräjäoikeuden mukaan uhrinsa yhteisymmärryksessä, mutta oikeus ei katsonut heidän vakaasti harkinneen tekoaan. Tuomio tuli kuitenkin murhasta, koska tappaminen tapahtui erityisen julmalla ja raa'alla tavalla.

Päätekijöiden lisäksi yksi mies tuomittiin avunannosta törkeään pahoinpitelyyn vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeuteen, yksi mies hautarauhan rikkomisesta viiden kuukauden ehdottomaan vankeuteen, yksi mies rikoksentekijän suojelemisesta ja huumausainerikoksesta yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen, yksi nainen rikoksentekijän suojelemisesta ja huumausainerikoksesta viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen sekä yksi nainen virkamiehen vastustamisesta sakkorangaistukseen.

Päätekijöiden tulee yhteisvastuullisesti korvata uhrin lapsille kullekin 10 000 euroa kärsimyksestä sekä elatustukea vastaava määrä elatuksen menetyksestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.