Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi jatkaa Alppipuiston ryöstön ja tapon yrityksen tutkintaa – "Huolestuttavaa että yhtään vihjettä ei ole tullut, vaikka paikalla oli kymmeniä nuoria"

Helsingin poliisi pyytää vihjeitä Alppipuistossa viime lokakuussa tapahtuneesta epäillystä törkeän ryöstön ja tapon yrityksestä.

Tapauksen aikana puukotettiin 15-vuotiasta poikaa ja hänen vammansa olivat hengenvaaralliset. Hän oli juuri tullut kaverinsa kanssa puistoon, kun noin kymmenen pojan ryhmä tuli heidän luokseen tarkoituksenaan ryöstää omaisuutta.

Lisätietoja puukolla lyömisestä saanut poliisi lisäsi esitutkinnassa rikosnimikkeeksi tapon yrityksen.

Poliisi pyysi jo aikaisemmin vihjeitä tapauksesta, mutta sellaisia ei saatu yhdeltäkään henkilöltä, joka olisi ollut puistossa epäiltyjen tekojen aikaan.

– Puistossa oli tapahtumahetkellä poliisin arvion mukaan useita kymmeniä nuoria. On erittäin huolestuttavaa, että emme ole saaneet yhtäkään yhteydenottoa tästä vakavasta rikosepäilystä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss tiedotteessa.

Epäillyt ovat poliisin tietojen mukaan nuoria miehiä, jotka olivat pukeutuneet tummiin vaatteisiin.

Silminnäkijöiden kuvausten perusteella epäiltyjen porukka koostui noin kymmenestä henkilöstä, jotka olivat maahanmuuttajataustaisia.

Poliisi pyytää kaikkia sellaisia nuoria ilmoittautumaan, jotka olivat Alppipuistossa lauantaina 10. lokakuuta 2020 kello 20-22 välisenä aikana.

Lisäksi poliisi toivoo, että huoltajat, nuorisotyöntekijät ja sijoituspaikkojen työntekijät tiedustelevat tapahtumista nuorilta.

Vähäisetkin tiedot pyydetään ilmoittamaan poliisille nuorisoryhmän sähköpostiin nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi tai puhelimitse 029 547 1200.

Lue lisää: Kymmenen hengen nuorisoporukka yritti ryöstää kaksi 15-vuotiasta ja toista lyötiin puukolla Helsingissä – poliisi kaipaa vihjeitä