Toisen rokoteannoksen aikoja joudutaan siirtämään Espoossa – ensi viikolle odotetaan alle 70-vuotiaille annettavaa rokotetta

Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän suosituksen mukaan rokotteiden annosväliä pidennetään 12 viikkoon. Marko Kauko
Johanna Halava

Johanna Halava

Espoo rokottaa tällä viikolla edelleen yli 85 vuotta tänä vuonna täyttäviä ja sitä vanhempia. Heidän jälkeensä vuorossa ovat 80–85-vuotiaat.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nimittämä kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR on suositellut, että vallitsevassa epidemiatilanteessa kaikkien koronarokotteiden annosväliä pidennetään 12 viikkoon. Kaikki Suomessa käytössä olevat koronarokotteet vaativat kaksi rokoteannosta.

– Joudumme siirtämään niiden henkilöiden aikoja, joille oli tälle viikolle varattu aika toista rokoteannosta varten, kertoo perusturvajohtaja Sanna Svahn.

Espooseen odotetaan kuluvalla viikolla noin 2 000 rokotetta. Ensi viikolle Espooseen on luvattu noin 4 200 rokotetta, joista noin 2 500 olisi Astra Zenecan. Astra Zenecan rokotetta suositellaan Suomessa annettavan ainakin toistaiseksi alle 70-vuotiaille, koska sen tehosta ikääntyneillä tarvitaan lisää tutkimustietoa.

– Toimimme toki suosituksen mukaisesti. Täytyy vielä pohtia ohjetta, miten toimimme sen kanssa, toteaa Svahn.

Espoo avasi tiistaina kaksi uutta koronarokotuspistettä, toisen Isoon Omenaan Matinkylään ja toisen Leppävaaraan. Rokotuksia annetaan edelleen myös Tapiolan terveysasemalla.

Ison Omenan rokotuspiste on kauppakeskuksen toisessa kerroksessa, palvelutorin alakerrassa. Leppävaaran rokotuspiste sijaitsee osoitteessa Veräjäkallionkatu 3.

Koronatartuntojen ilmaantuvuusluku, eli tartuntojen määrä 100 000 asukasta kohti, oli Espoossa maanantaina 155. Viime viikon torstaina se oli 153.

– Ilmaantuvuusluku on kasvanut tasaisesti vuoden alusta, mutta nyt se on samalla tasolla kuin viime viikolla. Vähän odottavalla kannalla tässä nyt ollaan, toteaa Svahn.

Viime viikon jälkeen Espoossa on todettu yksi uusi koronavirustaudin aiheuttama kuolema. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on nyt kuollut 58 espoolaista kaupungin omien ja ostopalvelujen piirissä.

Maanantaihin mennessä Espoossa oli todettu 4 915 koronatapausta. Luku on kumulatiivinen, eli siinä näkyvät myös taudista jo parantuneet. Uusi tartuntoja todettiin perjantain ja sunnuntain välillä yhteensä 84.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut