Yösija kokousvieraille ja turisteille Nuuksiossa – uusi hotelliyrittäjä uskoo luontomatkailun kasvuun

Haltia Lake Lodge -hotelli alkaa toimia Solvallan urheiluopiston käytössä olleissa majoitustiloissa. Luonto on hotellin valttikortti. Haltia Lake Lodge

Anneli Tuominen-Halomo

Luontokeskus Haltian naapuriin avataan kesän aikana Haltia Lake Lodge -hotelli. Aiemmin Solvallan urheiluopiston käytössä olleisiin tiloihin on ideoitu luontoelämyksiä tarjoava ympäristöystävällinen hotelli.

– Emme tarjoa pelkkää majoitusta, vaan myös elämyksiä. Se elämys voi olla Nuuksion Pitkäjärvestä ongittu ja itse paistettu kala, keväinen linturetki asiantuntevan oppaan johdolla, melontasafari tai vaikkapa lumimyrskyssä selviämisen simulointiharjoitus, Haltia Lake Lodgen toimitusjohtaja Teemu Tuomarla kuvailee.

Haltia Lake Lodge -hotelli on yksityinen hanke, jossa on mukana viisi osakasta tasasuuruisin osin. Kaksi heistä on espoolaisia ja kolme muualta. Tuomarla määrittelee osakkaat luontoromantikoiksi ja -harrastajiksi ja ulkoilmaihmisiksi.

– Keskustelumme hankkeesta alkoi jo vuonna 2018, mutta korona tuli väliin. Ostimme asuntolakäytössä olleet "Branten"-rakennukset Solvalla-säätiöltä viime vuoden lopulla, ja peruskorjaus aloitettiin joulukuussa.

Branten-rakennuksista tulee toiminnan kivijalka. Yrittäjillä on jo laajennussuunnitelmia, mutta niitä ei toistaiseksi avata tarkemmin.

Hotellin kohderyhmäksi ajateltiin alunperin aasialaisia ja muita ulkomaalaisia matkailijoita. Koronatilanteen vuoksi katseet on toiminnan alkaessa suunnattu kotimaisiin asiakkaisiin.

– Haltian kokousvieraista moni tiedustelee yöpymismahdollisuuksia, mutta alueella ei ole tarjolla hotellitason majoitusta ja siksi useampipäiväiset kokoukset jäävät useimmiten saamatta, Tuomarla huomauttaa.

Haltia Lake Lodge parantaa alueen palvelutarjontaa, koska hotelli mahdollistaa sen, että yritykset ja yhteisöt voivat järjestää myös useita päiviä kestäviä kokouksia luonnonläheisessä ympäristössä.

– Houkuttelemme nyt myös niitä kotimaisia retkeilijöitä, jotka haluavat asua keskellä luontoa, mutta eivät välttämättä teltassa.

Ekologisuus ja ympäristöarvot tulevat näkymään Haltia Lake Lodgessa monin tavoin. Hotellissa vältetään muovia eikä kertakäyttöpakkauksia käytetä. Sähkö on tuotettu sataprosenttisesti tuulivoimalla.

– Vaikka tilanne on juuri nyt matkailulle vaikea, uskomme lujasti liike-ideaamme. Poikkeusolot ovat osoittaneet luontomatkailun vetovoiman. Tällaiset kohteet ovat varmasti myös ulkomaisten matkanjärjestäjien ykkösvaihtoehtojen joukossa, kun Suomeen suuntautuva matkailu alkaa taas elpyä, Tuomarla arvioi.

Tuomarlan mukaan tämä aika kaipaa rohkeita avauksia ja positiivisia tarinoita. Hotelli luo myös uusia työpaikkoja ja antaa lisää työtä Nuuksion alueella toimiville yrittäjille.

Hotelliin tulee 20 huonetta, kolme perhehuonetta, lounge- ja baaritilat sekä design-shop. Ravitsemuspalveluissa hotelli tekee yhteistyötä Haltian ravintolayrittäjän kanssa.

Hotellin saneerauksen arvioidaan valmistuvan niin että ovet avautuvat kesän 2021 aikana.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut