Silminnäkijä todisti: Auto kaahasi lumipenkkaan ja kaatoi liikennevalotolpan keskellä pientaloaluetta, 40 kilometrin tuntinopeusalueella Espoossa – "Olisi voinut aiheuttaa vakavia vammoja sivullisille"

Lukijan ottama kuva tapahtumapaikalta. Lukijan kuva

Silminnäkijän mukaan kovaa vauhtia kaahannut auto suistui tieltä tiistaina iltapäivällä Mankkaalla.

Tapahtuman nähnyt, vastakkaisella kaistalla omassa autossaan ollut Timo Luotonen kertoo, että kuljettaja menetti autonsa hallinnan risteysalueella Mankkaantien ja Kokinkyläntien risteyksessä. Tapaus sattui noin kello 16.

Luotosen mukaan auto törmäsi Lidlin puoleisen bussipysäkin kohdalla ajokaistojen välissä olevaan lumipenkkaan, jota pitkin auto kynti parikymmentä metriä, osuen lopulta valopylvääseen ja kaataen sen poikittain ajokaistalle. Törmäyksen voimasta auto sinkoutui valopylvääseen osuttuaan poikittain tulosuuntaansa nähden vastakkaiselle kaistalle ja romuttui puskurista.

Alueella on Luotosen mukaan 40 km:n tuntinopeusrajoitus. Vilkkaan risteyksen tuntumassa on muun muassa kauppoja ja päiväkoti.

Luotosen mukaan tapauksesta olisi voinut aiheutua vakavia vammoja sivullisille. Hän arvioi, että vain ajoratojen välisen penkan korkeus esti autoa sinkoutumasta vastakkaisella kaistalla liikennevaloissa odottaneeseen autojonoon.

– Jos auto olisi sinkoutunut toiseen suuntaan, se olisi lentänyt bussipysäkille, jossa oli useita ihmisiä. Siinä olisi voinut käydä todella pahasti, Luotonen arvioi.

Vastakkaisella kaistalla omassa autossaan ollut Luotonen kertoo, että törmäyksen lennättämä lumiryöppy peitti hänen autonsa kokonaan.

– Jos auto olisi noussut penkan yli omalle kaistalleni, se olisi osunut kuljettajan kohdalla etuoven ja tuulilasin väliseen sivutukeen ja siten suoraan kuljettajaan eli minuun. Ylinopeus oli niin kova, että tuskin olisin nyt kertomassa tätä, hän sanoo.

Luotonen kertoo asuneensa Mankkaalla yli 30 vuotta ja todistaneensa samassa risteyksessä tapahtuvia kiihdytyksiä aiemminkin.

– Mahtavatkohan risteyksen avoimuus ja leveät kaistat houkutella koettamaan auton tehoja vai mikä lie syynä. Joka tapauksessa paikka on läheisten koulujen ja päiväkotien vuoksi todella väärä siihen, hän toteaa.

Tapaus on Länsi-Uudenmaan poliisilla tutkittavana.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut